Predstavnici_Univerziteta_odbrane_Bugarske_na_VMA_1.jpg

Predstavnici Univerziteta odbrane Bugarske na VMA

25. 10. 2012

Četvoročlana radna grupa Univerziteta odbrane „Vasil Levski“ i Vojne akademije „G.S. Rakovski“ iz Bugarske, predvođena zamenikom načelnika Vojne akademije pukovnikom dr Ljubomirom Cvetkovim Simeonovim, posetila je Vojnomedicinsku akademiju.
Dekan Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane u Beogradu brigadni general akademik prof. dr Miodrag Čolić i načelnik Sektora za školovanje i naučnoistraživački rad VMA pukovnik prof. dr Predrag Romić upoznali su bugarsku delegaciju sa sistemom školovanja i naučnoistraživačkog rada na VMA. Takođe, imajući u vidu da Bugarska ima Vojnomedicinsku akademiju, ali ne i fakultet za buduće vojne lekare, gostima su predočene mogućnosti školovanja na osnovnim i poslediplomskim studijama na VMA, kao i kursevi za mnogobrojne specijalizacije vojne medicine.
Bugarska strana rekla je da je zainteresovana za razmatranje mogućnosti saradnje na više nivoa, posebno za razmenu studenata, stručnog kadra, kao i za saradnju u stručnim časopisima. 
U nastavku posete obišli su Institut za naučne informacije Sektora za školovanje i naučnoistraživački rad VMA, u okviru kojeg je i Biblioteka VMA.
 
Beograd, 25. oktobar 2012. godine

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas