Simpozijum sestre.jpg

Predstavnici VMA na nacionalnom simpozijumu

15. 05. 2023

Predstavnici Vojnomedicinske akademije učestvovali su na nacionalnom simpozijumu medicinskih sestara, sestara i babica iz prakse i profesora zdravstvene nege sa međunarodnim učešćem održanom u Vrnjačkoj Banji od 10. do 14. maja 2023. godine.
Pored okruglog stola na temu bezbednosti pacijenata, na sesijama zdravstvene nege u internoj i hirurškoj medicini, onkologiji i pedijatriji iz VMA je učestvovalo dvadeset predavača sa usmenim prezentacijama, a kroz veliki broj stručnih radova bilo je reči o iskustvima u zdravstvenoj nezi pacijenata, ključnoj ulozi razvoja znanja i veština kroz programe obrazovanja i kontinuirane edukacije, značaju multidisciplinarnog pristupa u određenim sestrinskim intervencijama i inovativnim pristupima u pružanju zdravstvenih usluga. Uručene su i nagrade za najuspešnije prezentacije, među kojima je Maja Savić iz Klinike za hematologiju VMA nagrađena za najbolji rad pod nazivom „Sestrinske intervencije pri aplikaciji oralnih preparata ciklosporina“ predstavljen u okviru sesije zdravstvene nege u internoj medicini.
Tradicionalni XX simpozijum, održan u organizaciji Udruženja medicinskih sestara - tehničara i babica Republike Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Republike Srbije, okupio je oko 250 učesnika iz zdravstvenih i obrazovnih ustanova za medicinske sestre iz Srbije i zemalja u okruženju.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas