OPCW.jpg

Predstavnik OPCW na VMA

19. 10. 2012

Zamenik generalnog direktora Organizacije za zabranu hemijskog oružja (Organization for the prohibition of chemical weapons / OPCW) Grejs Amal Asirvatam (Grace Ammal Asirwatham) posetila je danas Vojnomedicinsku akademiju. Povod posete je trening vežba "Istraga u slučaju navodne upotrebe hemijskog oružja" koja se, u saradnji sa OPCW, realizuje od 8. do 20. oktobra 2012. godine na objektu "Ravnjak", u Centru za usavršavanje kadrova ABHO u Kruševcu i na VMA.
Tokom posete bilo je reči o unapređenju već postojeće saradnje i brojnim aktivnostima koje je Republika Srbija realizovala u saradnji sa OPCW. One između ostalog podrazumevaju organizaciju kurseva o pomoći i zaštiti od hemijskog oružja u skladu sa Konvencijom o zabrani hemijskog oružja i obuku predstavnika inspektorata na komercijalnoj osnovi. 
Nakon prijema kod načelnika VMA brigadnog generala prof. dr Marijana Novakovića, organizovan je obilazak Nacionalnog centra za kontrolu trovanja, Centra za hiperbaričnu medicinu i Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju VMA. 
 
Beograd, 19. oktobar 2012. godine

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas