334.jpg

Proglašen najbolji laboratorijski tehničar VMA

15. 04. 2009

Beograd, 15. april - U VMA je svečanim sastankom laboratorijskih tehničara obeležen 15. april-Svetski dan laboratorijske medicine. Prisutne laboratorijske tehničare  je u ime Uprave VMA pozdravio zamenik načelnika Sektora za lečenje, pukovnik dr Milorad Rabrenović.  
Tom prilikom, pukovnik, načelnik grupe instituta za dijagnostiku i terapiju VMA, prof.dr Miroljub Trkuljić, održao je prigodno predavanje o dobroj laboratorijskoj praksi i standardima kvaliteta koji se primenjuju u laboratorijskom radu u VMA.
Tačno u pet do dvanaest, u skladu sa ritualnom praksom koja se primenjuje širom sveta, po prvi put u istoriji svečano je proglašen najbolji laboratorijski tehničar VMA - vojni službenik Golubović Nenad sa Instituta za transfuziologiju VMA. 
Načelnik Odeljenja za odnose sa javnošću VMA, dr sc. med. Elizabeta Ristanović, čestitala je najboljem laboratorijskom tehničaru i svim njegovim kolegama današnji praznik i ukazala na činjenicu da Uprava VMA prepoznaje i visoko vrednuje značaj i ulogu laboratorijskih tehničara i laboratorijske medicine u dijagnostici, kao i postignute rezultate u ovoj oblasti. Ona je podsetila  i  da se u laboratorijama VMA rad  odvija u skladu sa ISO standardima kvaliteta 17025, 9001,14001 i 18001.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas