program-prizma.jpg

Projekat VMA u Programu PRIZMA

09. 10. 2023

Fond za nauku Republike Srbije po prvi put finansira projekat, kojim rukovodi istraživač iz Ministarstva odbrane i koji se u celini realizuje u VMA, odnosno Medicinskom fakultetu VMA Univerziteta odbrane.
U okviru 97 odobrenih naučnoistraživačkih projekata Programa PRIZMA Fonda za nauku Republike Srbije nalazi se „Detection and quantification of residual disease in patients with high-risk and advanced melanoma as a marker of therapy response and prognosis“ (ReDiMEL). Projektom rukovodi prof. dr Lidija Kandolf, specijalista dermatovenerologije i onkologije VMA, jedan od vodećih stručnjaka u oblasti malignih melanoma u našoj zemlji. Ovaj projekat će zajedničkim snagama realizovati lekari Klinike za kožne i polne bolesti VMA - prof. dr Željko Mijušković, dermatovenerolog i onkolog, asistent dr Tanja Tirnanić, dermatovenerolog i istraživač pripravnik, dr Branko Dujović, lekar na specijalizaciji iz dermatovenerologije, kao i pripadnici Centra za kliničku farmakologiju VMA - prof. dr Viktorija Dragojević Simić, klinički farmakolog; viši naučni saradnik dr Bojana Cikota-Aleksić, genetičar; prof. dr Aleksandra Kovačević, farmaceut specijalista; viši naučni saradnik doc. dr Nemanja Rančić, farmakolog i radiolog i asistent Milijana Miljković, klinički farmakolog.
Na konkurs Programa PRIZMA bilo prijavljeno 660 predloga projekata, a kroz veoma kompetitivni proces selekcije, koji su sprovodili inostrani naučni eksperti, izabrano je 97 najbolje rangiranih projekata, od toga 14 iz oblasti biomedicine. U projektima će učestvovati 898 naučnika iz 91 naučnoistraživačke organizacije u Srbiji.
Više informacija o Programu PRIZMA može se naći na sajtu Fonda za nauku Republike Srbije.

 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas