promocija_knjige_prof_dr_Stosic.jpg

Promocija knjige "Vaskularne anomalije glave i vrata"

06. 11. 2012

Promocija knjige "Vaskularne anomalije glave i vrata" načelnika Klinike za maksilofacijalnu hirurgiju Vojnomedicinske akademije prof. dr Srboljuba Stošića i saradnika održana je na VMA.
Načelnik VMA brigadni general prof. dr Marijan Novaković rekao je da je ovo delo od kapitalnog značaja za oblast maksilofacijalne i vaskularne hirurgije. Naglasio je da se izuzetan stručni doprinos ovog medicinskog dela ogleda u preglednom sistematizovanom sadržaju, ali i prisutnoj multidisciplinarnosti koja je veoma značajna, naročito pri lečenju ovakvih vrsta oboljenja.
Načelnik Sektora za školovanje i naučnoistraživački rad VMA pukovnik prof. dr Predrag Romić izneo je da knjiga obuhvata prikaze brojnih vaskularnih anomalija glave i vrata, patološke osobine, etiologiju i patogenezu ovih oboljenja, ali i po prvi put domaćoj javnosti prezentovanu međunarodno prihvaćenu klasifikaciju anomalija zasnovanu na biološkoj osnovi, zbog čega će stručna medicinska javnost imati veliku korist od ovog dela.
Usledila su obraćanja dr Gordane Anđelić sa Instituta za medicinska istraživanja VMA, prof. dr Tatjane Stošić-Opinćal direktora Centra za radiologiju i magnetnu rezonancu Kliničkog centra Srbija, dr Aleksandra Vlahovića specijaliste dečje hirurgije u Institutu za majku i dete, koji su uz prof. dr Srboljuba Stošića kreirali ovo savremeno medicinsko delo.
 
Beograd, 6. novembar 2012. godine

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas