Regionalni gastro sastanak 1.jpg

Regionalni sastanak gastroenterologa na VMA

14. 11. 2014

Regionalni edukativni sastanak mladih gastroenterologa (Regional Meeting IBD YOUNG EXPERTS CONNECTION) iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Mađarske, Bugarske i Srbije, koji je okupio oko 50 lekara koji se bave lečenjem inflamatornih bolesti creva održan je na Vojnomedicinskoj akademiji. Sastanak su otvorili i vodili načelnik Klinike pukovnik prof. dr Radoje Doder i koordinator sastanka pukovnik prof. dr Dino Tarabar.
Cilj sastanka je bio da lekari kroz upoznavanje sa radom Klinike gastorenterologiju i hepatologiju VMA, interaktivnu diskusiju i rešavanje kliničkih slučajeva, kao i razmenu iskustava sa kolegama iz regiona, steknu dodatna znanja i na svom radnom mestu unaprede dijagnozu i lečenje obolelih od inflamatornih bolesti creva.
Pre sastanka je organizovan obilazak prostorija Klinike za gastorenterologiju i hepatologiju i dijagnostičkog centra te klinike što je ostavilo poseban pozitivan utisak jer su se prisutni uverili u mogućnosti VMA da obavi praktično sve, uključujući najzahtevnije i najkomplikovanije endoskopske i druge dijagnostičke procedure. Organizacija rada dnevne bolnice gde borave pacijenti nakon odrađenih dijagnostičkih i endoskopskih procedura i gde se primenjuje biološka terapija je praktično po komentarima učesnika model kako treba organizovati ovakvu službu i u drugim ustanovama koje se bave lečenjem ovakvih pacijenata.
Vojnomedicinska akademija je unazad 30 godina vodeća ustanova na teritoriji bivše Jugoslavije u oblasti lečenja inflamatornih bolesti creva. Lekari VMA su organizacionim podelama usmereni, a time i blisko posvećeni stalnom unapređenju dijagnostičkih procedura i lečenju, kako konzervativnom tako i hirurškom u ovoj oblasti gastroenterologije. Imajući u vidu dugogodišnje kliničko iskustvo lekara, dostupnu medicinsku opremu i jedinstvenu organizaciju rada, VMA je prepoznata i od kolega kao regionalni edukativni centar u oblasti inflamatornih bolesti creva.
 
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas