503.jpg

Rehabilitacija i osteoartritis

17. 04. 2014

Stručni skup „Osteoartritis i povrede mišićno-koštanog sistema kao rehabilitacioni problem“ u organizaciji Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju VMA i Društva medicinskih sestara i tehničara u rehabilitaciji i reumatologiji Srbije održan je na VMA.
Zastupnik načelnika Sektora za školovanje i naučnoistraživački rad VMA prof. dr Zvonko Magić naveo je da je veliki broj polaznika kursa iz zdravstvenih ustanova širom Srbije potvrda stečenog poverenja u dugogodišnju praksu Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju VMA koja kontinuiranom medicinskom edukacijom ne samo unapređuje znanje zdravstvenih radnika, već podstiče razmenu kolegijalnog iskustva i time uveliko doprinosi poboljšanju kvaliteta medicinskih usluga u našoj zemlji.
Cilj predavanja kojima je prisustvovalo 256 zdravstvenih tehničara bilo je skretanje pažnje javnosti na učestalost oboljevanja zdravstvenih radnika od osteoartritisa pre svega kolenih, ali i drugih zglobova, kao i na značaj uloge rehabilitacionog tima u edukaciji i prevenciji ovog oboljenja u široj populaciji zdravstvenih radnika.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas