182.jpg

Saradnja sa medicinskim školama u Srbiji

20. 04. 2010

Beorad, 20.april-Na poziv Udruženja medicinskih škola Republike Srbije, sednici Udruženja koja je održana 15. i 16. aprila u Zrenjaninu, prisustvovali su ispred VMA vs, prof. dr Mirjana Životić-Vanović i pukovnik prof. dr Predrag Romić.
Pukovnik prof. Romić je članovima udruženja predstavio program Kursa prve pomoći za nastavnike medicinskih škola, koji je sa grupom nastavnika Medicinske škole „Beograd“ pomotivno sproveden u Vojnomedicinskoj akademiji u januaru ove godine. Udruženje je predložilo da se program VMA preporuči za akreditaciju u Ministarstvu prosvete i sporta, čime bi postao zvaničan kurs za nastavnike koji izvode nastavu iz predmeta Prva pomoć, jer postoji zakonska obaveza da ti nastavnici steknu zvanje instruktora za ovaj predmet.
O studijama medicine u VMA, članovima Udruženja govorila je prof. dr Životić-Vanović. Direktorima medicinskih škola je predstavila studijski program integrisanih akademskih studija medicine i uslove studiranja u Visokoj školi VMA. Informacije su ocenjene kao dragocene za maturante srednjih medicinskih škola, jer je konkurs za upis u Visoku školu VMA u toku.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas