503.jpg

Saradnja sa vojnim zdravstvom Arapske Republike Egipat

13. 06. 2018

Delegacija Uprave za vojno zdravstvo u sastavu načelnika Uprave za vojno zdravstvo pukovnika dr sc. med. Uglješe Jovičića, zamenika načelnika VMA pukovnika prof. dr Dragana Dinčića i majora dr Bojana Kovača iz Klinike za očne bolesti VMA, posetila je Upravu za vojno zdravstvo Arapske Republike Egipat.
Ovom prilikom srpska delegacija obišla je Medicinski centar Oružanih snaga AR Egipat, Centralnu laboratoriju za medicinska istraživanja i banku krvi, Medicinski koledž Oružanih snaga, kao i Vojnomedicinsku akademiju. Poseta je organizovana u cilju upoznavanja sa organizacijom i mogućnostima vojnog zdravstva AR Egipat, načinom školovanja i stalne edukacije, ali i sagledavanja dosadašnje i buduće saradnje u pogledu usavršavanja i razmene iskustava u različitim oblastima vojne medicine.
Tokom razgovora sa načelnikom Uprave za vojno zdravstvo AR Egipat general-majorom Mustafom Abu Hatabom, bilo je reči o intenziviranju saradnje u oblasti neurofiziologije, interventne kardiologije, toksikologije i drugih specijalističkih grana, a iskazana je obostrana spremnost za organizovanje zajedničkih vidova edukacije i usavršavanja medicinskih radnika.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas