Delegacija_Austirje.jpg

Saradnja u oblasti vojne medicine sa Austrijom

19. 09. 2012

Delegacija Ministarstva odbrane i sporta Republike Austrije, koja boravi u višednevnoj poseti Ministarstvu odbrane Republike Srbije, posetila je danas Vojnomedicinsku akademiju. Četvoročlanu austrijsku delegaciju predvodio je generalni direktor Nacionalnog direktorata za naoružanje general-potpukovnik Frejo Apfalter (Freyo Apfalter).
Načelnik Vojnomedicinske akademije brigadni general prof. dr Marijan Novaković zahvalio se austrijskoj strani na ukazanom gostoprimstvu delegaciji VMA koja je prošle nedelje boravila u Austriji i preneo zadovoljstvo rezultatima te posete. Dogovoreno je da se naglasak dalje saradnje stavi na obrazovanje i edukaciju austrijskog medicinskog osoblja na VMA i obrnuto.
General-potpukovnik Apfalter rekao je da Austrija, iako neutralna zemlja, veoma aktivno učestvuje u mirovnim misijama širom sveta u kojima je uvek neophodan kvalitetan medicinski kadar. Imajući u vidu dobru reputaciju VMA što se tiče vojne medicine, posebno ratne hirurgije, oni su posebno zainteresovani da sa VMA sarađuju u vezi sa obukom medicinskog osoblja.
Dekan Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane brigadni general akademik prof. dr Miodrag Čolić upoznao je austrijsku delegaciju sa kapacitetima VMA u vezi sa obrazovanjem i usavršavanjem, nakon čega su obišli Centar za hitnu pomoć i Odeljenje za intenzivnu terapiju VMA.
 Saradnja u oblasti vojne medicine sa Austrijom
Beograd, 19. septembar 2012. godine
 
 
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas