54.jpg

Saradnja Vojnomedicinske akademije i srednjih medicinskih škola u Srbiji

04. 05. 2011

Susretima sa učenicima i maturantima srednjih medicinskih škola u Srbiji i njihovim nastavnicima Vojnomedicinska akademija nastavlja sa uspešnom   saradnjom sa ovim institutcijama, koja je prerasla u jednu lepu tradiciju koju VMA neguje već dugi niz godina.   
Jednom takvom susretu sa nastavnicima i učenicima III i IV razreda  Medicinske škole Novi Sad, VMA je bila domaćin u sredu, 04. maja ove godine. Nakon dokumentarnog filma o VMA koji je učenicima  omogućio da stvore jednu jasniju sliku o organizacijskoj strukturi, aktivnostima, kapacitetima i mogućnostima VMA, organizovane su posete institutima VMA, i to institutima za medicinsku biohemiju, mikrobiologiju i transfuziologiju, kao i Centru za kontrolu trovanja, s obzirom da se radilo o učenicima smera laboratorijski tehničar.
Nakon obilaska ovih organizacijskih jedinica, usledila je diskusija u toku koje su sumirani utisci, postavljana brojna pitanja  ali i date sugestije nastavnika  da im se obezbede mikrobiološki preparati i postojeće prezentacije u cilju poboljšanja i unapređenja praktične nastave škole.
U poseti VMA boraviće do kraja meseca još učenici medicinskih škola iz Čačka (10.05.2011) i   Niša (23.05.2011).

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas