42BKVM.jpg

Sastanak delegata BKVM u VMA

12. 03. 2018

42 pretkongresni sastanak Balkanskog komiteta vojne medicine (BKVM) održan je od 7. do 9. marta 2018. u Vojnomedicinskoj akademiji.
Sastanak kojem su prisustvovale delegacije stalnih članica Komiteta (Albanija, Bugarska, Grčka, Rumunija, Srbija, Turska) održan je u cilju razmatranja plana organizacije predstojećeg 23. kongresa BKVM.
Kako je najavljeno, glavne teme kongresa obuhvatiće sanitetsku podršku na prvoj borbenoj liniji, sanitetsku podršku u masovnim nesrećama, vazduhoplovnu medicinu i drugo, a u naučnom programu planirana su i dva okrugla stola na temu tretmana višestrukih traumatskih povreda i savremenog pristupa hemijskim, biološkim, radiološkim i nuklearnim pretnjama. Deo predstojećeg kongresa tradicionalno će biti posvećen učešću kadeta, specijalizanata i mlađih lekara specijalista, a biće dodeljene nagrade za najbolju prezentaciju - poster na osnovu kriterijuma kao što su relevantnost, primenljivost, originalnost i kvalitet prezentovanja naučnog rada.
Vojnomedicinska saradnja balkanskih zemalja u okviru BKVM postoji od 1995. godine, kongres se održava svake godine u jednoj od zemalja članica, a predstojeći 23. kongres BKVM biće održan od 11. do 14. maja 2018. godine u Antaliji, Republika Turska.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas