237.jpg

Seminar o ratnim povredama grudnog koša

09. 12. 2009

Beograd, 09. decembar - U organizaciji Klinike za grudnu hirurgiju VMA održan je seminar u okviru kontinuirane medicinske edukacije na temu „Ratne povrede grudnog koša“. U radu skupa učestvovali su najeminentniji hirurzi iz kliničko-bolničkih centara u našoj zemlji i više desetina lekara iz cele Srbije.
Prikazana su najznačajnija i najnovija iskustva u zbrinjavanju ratnih povreda grudnog koša koje imaju veliki značaj s obzirom na vitalne strukture koje se nalaze u ovoj regiji. Predstavljena su i iskustva naših stručnjaka u domenu ratne hirugije i zbrinjavanja povreda grudnog koša.
Uvodno predavanje održao je pukovnik prof.dr Vojkan Stanić, načelnik Klinike za grudnu hirurgiju VMA. Pukovnik Stanić ukazao je učesnicima skupa na veliki značaj koji ova problematika ima za naše lekare koji učestvuju u mirovnim misijama.
Učesnike skupa pozdravio je načelnik VMA, general-major prof.dr Miodrag Jevtić koji je održao plenarno predavanje o zbrinjavanju povređenih i obolelih u uslovima masovnih katastrofa. 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas