03.jpg

Simpozijum kliničke neurofiziologije na VMA

17. 11. 2011

Simpozijum kliničke neurofiziologije međunarodnog karaktera, koji je pod pokroviteljstvom Minastarstva zdravlja održan na Vojnomedicinskoj akademiji, okupio je preko 150 domaćih i inostranih stručnjaka iz više oblasti medicine. Ovaj skup tradicionalno organizuju Udruženje za kliničku neurofizilogiju i VMA.
Na simpozijumu su predstavljena najnovija saznanja o bazičnim mehanizmima razvoja pojedinih neuroloških oboljenja i razmenjena iskustva u dijagnostici i praćenju pojedinih bolesti centralnog i perifernog nervnog sistema.
Zapažena predavanja Sandora Benickog (Sandor Beniczky) iz Danske, na temu „Standardizovano kompjutersko izveštavanje elektroencefalografije“ (SCORE-Standarised Computer-based Organised Reporting of EEG) i Martina Folena (Martine Fohlen) iz Francuske, na temu „Elektrofiziološka istraživanja u hirurgiji dečje epilepsije“ (Electrophysiological Investigations in Chilhood Epilepsy Surgery), upotpunila su Regionalni kurs elektroencefalografije (EEG), koji je tom prilikom takođe održan.
Predsedavajući simpozijumom,načelnikFunkcionalne dijagnostike i Kabineta za neurologiju i psihijatriju Dijagnostičko-polikliničkog centra VMA major prof. dr Tihomir Ilić i prof. dr Stevan Petković održali su predavanje pod nazivom „Elektrofiziološki dijagnostički kriterijumi amiotrofične lateralne skleroze (ALS)“.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas