258.jpg

Snažan podsticaj za mlade urologe VMA

21. 10. 2009

Beograd, 21.oktobar - Vojni službenik dr Vladimir Bančević iz Klinike za urologiju VMA dobio je nagradu za uspešnu prezentaciju na Petom kongresu urologa jugoistočne Evrope koji je nedavno održan u Beogradu pod pokroviteljstvom Evropskog udruženja urologa.
U radu dr Bančevića i saradnika predstavljeni su rezultati stručnog tima Klinike za urologiju VMA kojim uspešo rukovodi pukovnik prof.dr Novak Milović na polju ispitivanja ortotopnih derivacija urina nakon cistektomije. Ovaj rad će biti prezentovan i na predstojećem Evropskom kongresu u Briselu 2010.godine.
Tokom kongresa urolozi VMA uspešno su predstavili svoja dostignuća na polju lečenja komplikacija transplantacije bubrega, dijagnostikovanja karcinoma prostate, molekularnom nivou dijagnostike i praćenja tumora mokraćne bešike i hirurškog zbrinjavanja, kao i lečenja pacijenata sa metastastkom bolešću tumora testisa.
U radu kongresa aktivno je učestvovao potpredsednik Evropskog udruženja urologa, prof. dr Kris Čapel iz Velike Britanije, koji je obišao Kliniku za urologiju VMA i tom prilikom izrazio zadovoljstvo organizacijom, kvalitetom rada i postignutim rezultatima naših stručnjaka. U razgovoru sa načelnikom klinike, pukovnikom prof.dr Novakom Milovićem i njegovim saradnicima razgovaralo se o mogućnostima za usavršavanje urologa VMA u eminentnim evropskim centrima i organizovanja zajedničkih edukativnih kurseva i predavanja.
To predstavlja još jednu afirmaciju i značajno priznanje urološkoj školi VMA koja ima dugu tradiciju, ali i veliki podsticaj za mlade lekare Klinike za urologiju VMA, koji pored svakodnevnih rutinskih stručnih zadataka, aktivno učestvuju i u naučnoistraživačkom radu.  

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas