161.jpg

Srpska kardiologija u svetskom vrhu

01. 06. 2010

Beograd, 01.jun – Delegacija interventnih kardiologa i radiologa VMA uzela je aktivno učešće na upravo završenom evropskom kongresu interventnih kardiologa koji je održan u Parizu.  U  radu kongresa učestvovalo je 15.000 stručnjaka iz celog sveta, a za vreme trajanja istog predstavljene su nove metode i tehnike interventne kardiologije.  
Stručnjaci VMA su tokom kongresa završili brojne kurseve za nove metode neoperativnog lečenja različitih srčanih oboljenja koja su do sada zbrinjavana iskuljučivo kardiohirurškim postupcima što je predstavljalo veći rizik za pacijenta i iziskivalo višednevnu hospitalizaciju.  Očekuje se da će ove metode uskoro biti primenjene i u rutinskoj medicinskoj praksi VMA. Naši stručnjaci predstavili su u Parizu i iskustva VMA u domenu interventne kardiologije.
- Pokazali smo da smo u mnogim oblastima osvojili vrh svetske kardiologije, Takođe, u potpunosti smo opremljeni i osposobljeni za primenu novih metoda interventne kardiologije- rekao je u izjavi za sajt VMA potpukovnik dr Siniša Rusović.      
-Spremni smo za dalju saradnju, razmenu iskustava i usavršavanje, a kontakti koje smo uspostavili sa interventnim kardiolozima i radiolozima iz velikog broja svetskih centara za nas su veoma dragoceni -  kazao je potpukovnik Rusović.    

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas