33.jpg

Svečano uručenje sertifikata medicinskim sestrama iz Egipta

07. 07. 2011

Načelnik VMA, puk. prof. dr Marijan Novaković je danas, u prisustvu ambasadora Egipta gospodina Aly Galal Bassiouny-ja akreditovanog u Beogradu, zamenika načelnika Sektora za školovanje i NIR dr.Silve Dobrić, načelnika Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju puk. prof. dr Aleksandra Đurovića, i ostalih pripadnika VMA , svečano uručio medicinskim sestrama iz Egipta sertifikate o završenom programu edukacije u domenu fizikalne medicine i rehabilitacije.
Nakon tople dobrodošlice Njegovoj ekselenciji i pozdravne reči načelnika VMA, pukovnika prof. dr Novakovića, puk. prof. dr Aleksandar Đurović se u kratkim crtama osvrnuo na rad i uspeh koji su medicinske sestre postigle u toku ovog četvoronedeljnog kursa. Ukazavši na razlike koje postoje u pogledu administrativnog rukovođenja, pa i same kliničke prakse u oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije u dvema zemljama, dr Đurović je naglasio da je to bila idealna prilika da se te razlike pažljivo razmotre i sagledaju u cilju njihovog prevazilaženja, kako bi programi edukacije po sadržajima ubuduće mogli na najbolji mogući način da udovolje njihovim potrebama i zahtevima.
Njegova ekselencija, gospodin. Aly Galal Bassiouny je zahvalio načelniku Novakoviću i osoblju VMA neposredno uključenom u rad sa sestrama iz Egipta na uloženom radu i trudu da učine sve što je bilo u njihovoj moći da egipatskim sestrama pruže mogućnost da prošire svoja postojeća i steknu nova saznanja i dragocena iskustva, koja će po povratku u zemlju moći da primenjuju u svojoj svakodnevnoj praksi, ali i da ih prenose na druge.
Program usavršavanja za medicinske sestre iz Egipta je inače dogovoren i definisan u okviru bilaterne vojnomedicinske saradnje dveju zemalja. Ovo je bila prva grupa sestara sa kojom je i započeta realizacija jednog vida te saradnje.  

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas