270.jpg

Svetski priznati rezultati neurohirurga VMA

18. 09. 2009

Beograd, 18.septembar - Na Četrnaestom svetskom kongresu neurohirurga koji je nedavno održan u Bostonu uvodno predavanje na temu Mogućnosti i ograničenja u hirurgiji perifernih nerava održao je načelnik Klinike za neurohirurgiju VMA pukovnik prof. dr Zoran Roganović,. 

Stručnjaci VMA imaju veliko i jedinstveno iskustvo u ovoj oblasti, što je rezultat velikog rada koji se odnosi na preko 2700 operisanih ratnih povreda perifernih nerava i brojnih stručnih radova koji su objavljeni u vodećim svetskim neurohirurškim časopisima.

Pukovnik prof.dr Zoran Roganović je u dvadesetominutnom izlaganju prikazao trenutne mogućnosti u ovoj oblasti neurohirurgije, kao i preduslove za uspešni ishod operacija na prekinutim perifernim nervima. U dužoj diskusiji nakon predavanja, puk. Roganović odgovarao je na pitanja vezana za način tretmana i uspeh operacije u specifičnim kliničkim situacijama: kod povreda različitih nerava, dugačkih nervnih defekata i prekida nerava operisanih dugo nakon povrede.

Prisutni svetski stručnjaci iz ove oblasti su pokazali veliko interesovanje za prikazane rezultate VMA i dobijeni su brojni pozivi za produbljivanje postojeće i uspostavljanje nove saradnje naših neurohirurga sa eminentnim svetskim centrima kao i za učešće na predstojećim evropskim i svetskim neurohirurškim skupovima.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas