Adriatic Neurology Forum 2016.jpg

Učešće lekara VMA na tradicionalnom skupu neurologa

16. 06. 2016

Lekari Klinike za neurologiju Vojnomedicinske akademije učestvovali su na tradicionalnom neurološkom skupu "Adriatic Neurology Forum" održanom od 1. do 5. juna 2016. godine u Crnoj Gori. Uvodno izlaganje održao je predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti - SANU akademik prof. dr Vladimir Kostić.
Ovom najznačajnijem događaju iz oblasti neurologije na prostorima Jugoistočne Evrope prisustvovalo je preko 200 registrovanih učesnika. Glavne teme skupa, na kojem je održano pet edukativnih simpozijuma, obuhvatile su oblast neurodegenerativnih oboljenja, epilepsiju i multiplu sklerozu uz simpozijum mladih neurologa i poster sesiju. Predavači su bili renomirani neurolozi iz Nemačke, Velike Britanije, Italije, Češke, Turske i Izraela, kao i najveći autoriteti iz oblasti neurologije iz regiona.
Neurolozi VMA, predvođeni načelnikom Grupe neuropsihijatrijskih klinika VMA pukovnikom prof. dr Rankom Raičevićem, koji je ujedno i predsednik Organizacionog odbora foruma i predsednik Društva neurologa Srbije, imali su zapaženo učešće na skupu. Pored prof. Raičevića i prof. dr Vesna Martić, koji su bili moderatori poster sesije, prof. dr Dragana Obradović, prof. dr Evica Dinčić, dr Željko Obradović i dr Smiljana Kostić imali su usmene prezentacije na simpozijumima u okviru glavnih tema skupa. Dr Marija Grunauer, dr Mirjana Stojković, dr Rade Popović i dr Aleksandar Pantović izložili su usmene prezentacije u simpozijumu mladih neurologa, a bili su prikazani i rezultati radova lekara VMA u okviru poster sesija sa pet prezentacija.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas