Neurolozi_VMA_medjunarodna_saradnja.jpg

Učešće neurologa VMA na međunarodnim skupovima

12. 06. 2018

Neurolozi Vojnomedicinske akademije aktivno su učestvovali u radu dva međunarodna neurološka skupa - Adriatic Neurology forumu održanom od 23. do 27. maja 2018. godine u Bariju, Italija i Interdisciplinarnom sastanku neurologa, kardiologa i fizijatara održanom od 31. maja do 3. juna u Igalu, Crna Gora.
Načelnik Grupe neuropsihijatrijskih klinika VMA pukovnik prof. dr Ranko Raičević bio je koorganizator oba sastanka, moderator, ali i predavač u više sesija.
Naučni program ovogodišnjeg Adriatic foruma obuhvatio je pregled najnovijih istraživanja u oblasti neurološkog lečenja dece i odraslih, a prvenstveno farmakologije i dijagnostičkih procedura u lečenju epilepsije, neurodegenerativnih bolesti i multiple skleroze. Zapaženo plenarno predavanje pod nazivom "Proteinurija, ishemijski moždani udar i karotidna ateroskleroza" održala je dr Marija Grunauer.
Interdisciplinarni trodnevni sastanak okupio je oko 100 neurologa, kardiologa, fizijatara i neurohirurga iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije. Regionalna naučna saradnja bila je prilika da se sagledaju napreci u lečenju bolesti krvnih sudova, multiple skleroze, traumatskih povreda, kao i u rehabilitaciji neuroloških trauma. Pored profesora Raičevića i dr Grunauer, predavanja su održali neurolozi prof. dr Evica Dinčić i pukovnik doc. dr Toplica Lepić, kao i načelnik Grupe internih klinika VMA pukovnik doc. dr Nenad Ratković.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas