DNS VMA.jpg

Uspešan kongres neurologa Srbije sa međunarodnim učešćem

28. 10. 2015

Kongres Društva neurologa Srbije sa međunarodnim učešćem, na kojem su pripadnici Vojnomedicinske akademije imali važnu ulogu, a koji je održan od 22. do 24. oktobra 2015. godine u Novom Sadu, okupio je oko 620 registrovanih učesnika iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.
Glavne teme kongresa bile su cerebrovaskularna oboljenja, neurodegenerativna oboljenja i epilepsija. Na kongresu je održano pet edukativnih kurseva iz najvažnijih oblasti neurologije, 12 simpozijuma u okviru glavnih tema kongresa, dva simpozijuma mladih neurologa, poster sesija sa preko 100 postera. Predavanja su održali vodeći predavači iz Evropske unije, regiona i Srbije. Klinika za neurologiju VMA je aktivno i respektabilno učestvovala u svim segmentima skupa.
Na Kongresu je za novog predsednika Društva neurologa Srbije sa četvorogodišnjim mandatom izabran pukovnik prof dr Ranko Raičević, načelnik Grupe neuropsihijatrijskih klinika i Klinike za neurologiju VMA. Nova predsednica Društva mladih neurologa Srbije je dr Mirjana Stojković, lekar na specijalizaciji sa VMA, a u Predsedništvo Društva kao članovi izabrani su pukovnik doc. dr Toplica Lepić i dr Marija Grunauer sa Klinike za neurologiju VMA.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas