Zahvalnica_RS.jpg

VMA dodeljena zahvalnica Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske

24. 04. 2019

Na međunarodnom simpozijumu o neurologiji održanom od 19. do 21. aprila 2019. godine u Banja Luci, a u kojem su zapaženo učešće imali neurolozi VMA na čelu sa načelnikom Klinike za neurologiju pukovnikom prof. dr Rankom Raičevićem, Vojnomedicinskoj akademiji uručena je zahvalnica za dugogodišnju saradnju i doprinos u razvoju neurologije u Republici Srpskoj.
Simpozijum pod nazivom "Prvi sastanak neurologa Srbije i Republike Srpske" u organizaciji Društva doktora medicine Republike Srpske, Udruženja neurologa Srpske i Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, okupio je preko stotinu neurologa iz regiona. Pored profesora Raičevića stručni tim neurologa VMA činili su ppuk. dr Željko Krsmanović i major dr Viktor Pasovski i dodatno opravdali visok kvalitet stručnih predavanja i potvrdili poverenje stručne zajednice i kontinuitet u praćenju najnovijih istraživanja u lečenju neuroloških pacijenata sa ovih prostora.
Tokom edukacije razmenjena su iskustva i nove smernice u dijagnostici i terapiji neuroloških oboljenja, a bilo je reči i o unapređenju kvaliteta lečenja pacijenata. S obzirom na blisku saradnju naših neurologa i Republike Srpske, a u cilju pružanja efikasnog lečenja svim vrstama neuroloških pacijenata, tokom sastanka prezentovane su i aktivnosti koje su obeležile prethodni period u smislu unapređenja kvaliteta lečenja pacijenata, edukacije kadra i osavremenjivanja dijagnostičkim aparatima.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas