170.jpg

VMA i FSS: partneri za vrhunske domete

11. 05. 2010

Beograd, 11.maj - Desetog maja potpisan je u našoj ustanovi Protokol o poslovnoj saradnji između VMA i Fudbalskog saveza Srbije. Protokol su potpisali načelnik VMA general-major prof. dr Miodrag Jevtić i predsednik FSS Tomislav Karadžić.
General Jevtić je tom prilikom istakao da ove dve ustanove od nacionalnog značaja moraju da budu partneri u službi očuvanja zdravlja, preventive, lečenja i osposobljenosti za najveće vrhunske domete u oblasti sporta.
- U ovom momentu obavljaju se intenzivne pripreme naše fudbalske selekcije za učešće na svetskom prvenstvu. VMA će se biti uz svoje reprezentativce! Naravno, ne želimo da budemo u prilici da medicinski postupamo, ali ako treba negde pomoći, proveriti zdravlje, pružiti podršku VMA je pravo mesto za tako nešto. Potpisivanje protokola o saradnji obavezaće dve strane da jedni drugima budu podrška – rekao je načelnik VMA.
Tomislav Karadžić je rekao da je FSS je potpisao mnoge značajne ugovore u godini za nama. - Nijedan od tih ugovora, bez obzira na finansijske efekte koji su naznačeni u njima, nije vredan ljudskog zdravlja jednog čoveka. Zato nam je jako bitno da ovaj specifični protokol koji danas potpisujemo bude jedan od najvažnijih koji ćemo poštovati, gajiti i FSS će biti na najvećem moguće nivou svoga partnerstva. Zdravlje naših reprezentativaca i njihovih porodica obavezuje nas da pronađemo takvu medicinsku ustanovu kakva je vaša jer ono što postiže VMA prevazilazi granice naše zemlje, to su evropske i svetske vrednosti. –kazao je Karadžić. On je rekao da FSS već sarađuje sa lekarima iz VMA koji su angažovani volonterski po raznim selekcijama, ali da je ovo kruna saradnje. - Učinićemo sve da budemo na nivou zadatka. –zaključio je predsednik FSS.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas