242.jpg

VMA i Narodno pozorište: u službi zdravlja i lepote

23. 11. 2009

Beograd, 23. novembar - VMA je ovogodišnji dobitnik visokog priznanja, „Pečat Narodnog pozorišta“ plakete koja se, povodom Dana pozorišta, tradicionalno dodeljuje institucijama i pojedincima sa kojima naš nacionalni teatar ostvaruje plodotvornu saradnju.
- VMA je najznačajnija zdravstvena institucija na prostoru jugoistočne Evrope sa kojom Narodno pozorište ima višegodišnju uspešnu saradnju. Svi zaposleni u pozorištu visoko vrednuju rezultate i mogućnosti ove ustanove, kao i iskazani profesionalizam, humanost i dobrotu u misiji zaštite i unapređenja zdravlja. –rekao je upravnik Narodnog pozorišta gospodin Božidar Đurović, uručujući specijalnu plaketu načelniku VMA.
General-major, prof.dr Miodrag Jevtić zahvalio je upravniku i svim pripadnicima nacionalnog teatra na dodeljenom priznanju i poželeo im uspeh u budućem radu. – Mi koji radimo u VMA, hramu srpske medicine i Vi koji gradite ovaj hram kulture imamo zajednički cilj: da život čoveka učinimo lepšim. Upravo zato, dve velike nacionalne institucije ujedinile su se u zajedničkoj misiji jačanja telesnih i duhovnih snaga našeg naroda. Uveravam Vas da ćete u VMA uvek imati pouzdanog partnera i stabilan oslonac - rekao je general Jevtić.
Dan Narodnog pozorišta - 22. novembar, svečano je obeležen na velikoj sceni ovog teatra podsećanjem na najvrednija ostvarenja i dodelom godišnjih nagrada za umetničke i radne rezultate. Svečanosti su prisustvovale mnogobrojne istaknute ličnosti javnog i kulturnog života naše zemlje . 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas