503.jpg

VMA na Jesenjem festivalu zdravlja

20. 09. 2012

Vojnomedicinska akademija učestvovaće na Jesenjem festivalu zdravlja koji će, zajedno sa Konferencijom posvećenoj bezbednosti i zdravlju dece i omladine, biti održan od 21. do 22. septembra 2012. godine u Domu omladine, Makedonska ulica br. 22 u Beogradu.
U okviru Konferencije posvećene bezbednosti i zdravlju dece i omladine, prof. dr Jasna Jović-Stošić iz Nacionalnog centra za kontrolu trovanja VMA održaće predavanje o mladima i alkoholizmu u petak, 21. septembra 2012. godine sa početkom u 14 časova.
Na štandu VMA, koji će biti otvoren tokom oba radna dana Festivala, zainteresovani građani biće u mogućnosti da podrže program transplantacije organa potpisivanjem donorskih kartica. Aktivnost je deo nacionalne kampanje "Produži život", koja za cilj ima stvaranje što veće mreže dobrovoljnih davalaca organa podizanjem svesti kod građana o društvenom značaju ove akcije. Konsultacije sa lekarima VMA oko potpisivanja donorskih kartica i programa transplantacije u celini svi zainteresovani građani mogu da obave u petak u periodu od 15 do 20 časova odnosno u subotu od 10 do 15 časova na štandu VMA.
Pored programa transplantacije, Savetovalište za ishranu VMA obavljaće konsultacije u vezi sa ishranom dece. Nutricionista i doktor dijetolog, kao i farmaceuti odgovaraće na vaša pitanja u vezi sa sve većim problemom gojaznosti kod dece. Rešavanjem testa saznaćete više o dobrim navikama u ishrani vaše dece i dobiti predlog uravnotežene ishrane deteta za jedan dan. Takođe, saznaćete više o tome koliko koje namirnice sadrže koliko vitamina, šećera ili zamena za šećer, minerala, kao i aditiva. Sve konsultacije sa Savetovalištem za ishranu VMA možete obaviti u petak od 11 do 15 časova, odnosno u subotu od 15 do 20 časova.
Više informacija o ovoj akciji pogledajte na:
 
 
Beograd, 20. septembar 2012. godine

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas