logo festivala  beograd.jpg

VMA na Prolećnom festivalu zdravlja

25. 03. 2013

Vojnomedicinska akademija učestvovaće na Prolećnom krio-sejv festivalu zdravlja, koji će biti održan 26. i 27. marta 2013. godine od 10 do 20 časova u Domu omladine u Beogradu, u sledećim aktivnostima:
Tribina Vojnomedicinske akademije, koju organizuje u saradnji sa Zdravstvenim kutkom "Politike", biće održana 27. marta 2013. godine od 12.30 do 13.10 časova. Načelnik Centra za hiperbaričnu medicinu VMA pukovnik dr Milorad Rabrenović održaće predavanje na temu "Uloga hiperbarične komore u prevenciji i lečenju bolesti", a major dr Nikola Čikiriz iz Instituta za higijenu Sektora za preventivnu medicinu VMA održaće predavanje na temu "Sportska medicina". Moderator tribine je novinarka "Politike" Danijela Davidov-Kesar.
Načelnik Grupe neuropsihijatrijskih klinika VMA  i predsednik Etičkog odbora VMA pukovnik prof. dr Ranko Raičević učestvovaće u tribini na temu "Transplantacija organa u Srbiji" koju organizuju Zdravstveni kutak "Politike" i RTS 26. marta 2013. godine od 16.30 do 17.10 časova. Prof. Raičević govoriće o ulozi Etičkog odbora u postupku transplantacije, a tribinu će moderirati novinarka RTS Ana Stamenković.
Savetovalište za ishranu i rekreaciju VMA, na kojem će lekari Sektora za preventivnu medicinu VMA zainteresovanim građanima davati savete o zdravom životu i neophodnosti fizičke rekreacije, biće otvoreno tokom trajanja Festivala.
Beograd, 25. mart 2013. godine

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas