255.jpg

Vojnomedicinska saradnja Srbije i Portugala

29. 10. 2009

Beograd, 29. oktobar - Načelnik VMA, general-major prof.dr Miodrag Jevtić sa saradnicima primio je danas delegaciju Oružanih snaga Republike Portugal. Tokom radne posete našoj ustanovi gostima su prikazane mogućnosti i kapaciteti VMA i najznačajniji rezultati u domenu hirurgije, interne medicine, neuropsihijatrije, preventivne medicine, stomatologije, farmacije, akademski potencijal i organizacija naučnoistraživačkog rada u VMA, kao i aktivnosti Lake poljske bolnice.
Gosti iz Portugala obišli su i Centar hitne pomoći VMA, Dijagnostičko-poliklinički centar i Centar za dnevnu hirurgiju, Sterilni hematološki blok, Odeljenje za magnetnu rezonancu, Kliniku za anaesteziologiju i intenzivnu terapiju i Kliniku za urgentnu medicinu VMA.
Članovi portugalske delegacije iskazali su poseban interes za saradnju u oblasti obrazovanja kadrova i vojnostručnog usavršavanja u domenu sanitetske službe.
Delegacija oružanih snaga Republike Portugal boravi u višednevnoj poseti Srbiji, u okviru bilateralne vojne saradnje dve države, sa osnovnim ciljem uspostavljanja i unapređenja vojnoobrazovne saradnje.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas