Završen međunarodni kurs vojne medicine.JPG

Završen međunarodni kurs vojne medicine

20. 10. 2017

Svečana dodela sertifikata povodom završetka međunarodnog kursa namenjenog pripadnicima sanitetskih odeljenja Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u organizaciji mobilnog tima NATO centra za izuzetnost u oblasti vojne medicine iz Budimpešte, Republika Mađarska, održana je na Vojnomedicinskoj akademiji.
Svečanosti je prisustvovao zastupnik načelnika Uprave za vojno zdravstvo pukovnik dr Uglješa Jovičić i u pozdravnoj reči zahvalio organizatorima i učesnicima na prvom kursu ove vrste koji je po sebi značajan doprinos dosadašnjoj vojnomedicinskoj saradnji. Naglasio je i naredne korake u usavršavanju pripadnika vojnog saniteta u oblasti zaštite od bioterorizma.
Organizatori su pohvalili visok nivo znanja učesnika obuke održane u Trening centru sanitetske službe VMA čime je održavanje edukacije doprinelo i razmeni značajnih iskustava između predavača i polaznika.
Tokom trodnevnog kursa 21 polaznik imao je priliku da se upozna sa vojnom doktrinom prema međunarodnim konceptima i standardima organizacije i fukcionisanja medicinske službe. Takođe su imali priliku da savladaju i usavrše veštine koje će im posebno koristiti prilikom angažovanja u multinacionalnim mirovnim operacijama.
NATO centri za izuzetnost su međunarodne organizacije za obuku i usavršavanje stručnjaka iz zemalja članica NATO i partnerskih država. Kroz kurseve iz različitih oblasti poput vojne medicine, civilno-vojne saradnje, sajber odbrane i drugih, polaznicima je omogućeno usavršavanje u razvoju doktrine i poboljšanje interoperabilnosti i sposobnosti.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas