265.jpg

Потврђен висок међународни углед токсиколога ВМА

30.09.2009 | Актуелности, Међународна сарадња

Начелник Клинике за ургентну и клиничку токсикологију Центра за контролу тровања ВМА, проф.др Славица Вучинић, изабрана је за члана Научног савeтодавног одбора Организације за забрану хемијског наоружања (Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons)

Детаљније

266.jpg

Награда Удружења реуматолога Србије

29.09.2009 | Актуелности

Др Горица Ристић из Клинике за реуматологију и клиничку имунологију ВМА добила је награду Удружења реуматолога Србије, а њен рад са темом: „Концентрације про и антиинфламаторних цитокина код болесница са реуматоидним артритисом“, проглашен је најбољим на недавно одржаном Годишњем конгресу реуматолога Србије.

Детаљније

267.jpg

Први час за студенте ВМА

28.09.2009 | Актуелности

Студентима војне медицине, Високе школе ВМА, прво предавање у школској години која је данас званично започела, одржао је начелник ВМА, генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић.

Детаљније

268.jpg

Дани превентивне медицине

25.09.2009 | Актуелности

Традиционални 43. међународни научни скуп „Дани превентивне медицине“ одржан је у Нишу од 22-25.септембра 2009, уз учешће више од 120 стручњака из Србије, Црне Горе, Републике Српске, Македоније, Бугарске и Мађарске.

Детаљније

269.jpg

Хирурзи и радиолози ВМА на европској научној позорници

24.09.2009 | Актуелности, Међународна сарадња

Тим стручњака ВМА предвођен начелником, генерал-мајором проф.др Миодрагом Јевтићем, имао је активно и запажено учешће на Европском Конгресу кардио-васкуларних и интервентних радиолога (CIRSE) који је одржан је у Лисабону, Португалија, од 19. до 23.септембра 2009. године.

Детаљније

270.jpg

Светски признати резултати неурохирурга ВМА

18.09.2009 | Актуелности, Међународна сарадња

На Четрнаестом светском конгресу неурохирурга који је недавно одржан у Бостону уводно предавање на тему Могућности и ограничења у хирургији периферних нерава одржао је начелник Клинике за неурохирургију ВМА пуковник проф. др Зоран Рогановић,.

Детаљније

271.jpg

Војномедицинска делегација Аустрије у ВМА

17.09.2009 | Актуелности, Међународна сарадња

Можемо бити задовољни досадашњом војномедицинском сарадњом Србије и Аустрије, али уложићемо додатне напоре да она буде још боља и свеобухватнија. А то ће бити лакше, ако се боље упознамо - рекао је начелник ВМА генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић поздрављајући делегацију ОС Републике Аустрије која борави у дводневној посети ВМА

Детаљније

272.jpg

Новак Ђоковић: „ВМА је прави српски бренд!“

16.09.2009 | Актуелности

Прослављени српски тенисер и један од најпознатијих наших суграђана у свету Новак Ђоковић посетио је са породицом Његову Светост, Патријарха Српског господина Павла, који се налази на лечењу на ВМА.

Детаљније

273.jpg

Лидери оралне имплантологије Србије

11.09.2009 | Актуелности

Имплантолози Клинике за максилофацијалну, оралну хирургију и имплантологију ВМА пук.доц.др Новак Стаматовић и доц.др Смиљана Матић аутори су књиге Основи оралне имплантологије.

Детаљније

274.jpg

У славу српске науке: екологија, здравље, спорт и животна средина

10.09.2009 | Актуелности

Поводом 130 година од рођења Милутина Миланковића, српског научника који је задужио свет канононом осунчања Земље и његовим утицајем на климатске промене и ледена доба, у Бањалуци је одржан Међународни научни скуп „Екологија, рад, здравље и животна средина“

Детаљније

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас