271.jpg

Војномедицинска делегација Аустрије у ВМА

17.09.2009 | Актуелности, Међународна сарадња

Можемо бити задовољни досадашњом војномедицинском сарадњом Србије и Аустрије, али уложићемо додатне напоре да она буде још боља и свеобухватнија. А то ће бити лакше, ако се боље упознамо - рекао је начелник ВМА генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић поздрављајући делегацију ОС Републике Аустрије која борави у дводневној посети ВМА

Детаљније

272.jpg

Новак Ђоковић: „ВМА је прави српски бренд!“

16.09.2009 | Актуелности

Прослављени српски тенисер и један од најпознатијих наших суграђана у свету Новак Ђоковић посетио је са породицом Његову Светост, Патријарха Српског господина Павла, који се налази на лечењу на ВМА.

Детаљније

273.jpg

Лидери оралне имплантологије Србије

11.09.2009 | Актуелности

Имплантолози Клинике за максилофацијалну, оралну хирургију и имплантологију ВМА пук.доц.др Новак Стаматовић и доц.др Смиљана Матић аутори су књиге Основи оралне имплантологије.

Детаљније

274.jpg

У славу српске науке: екологија, здравље, спорт и животна средина

10.09.2009 | Актуелности

Поводом 130 година од рођења Милутина Миланковића, српског научника који је задужио свет канононом осунчања Земље и његовим утицајем на климатске промене и ледена доба, у Бањалуци је одржан Међународни научни скуп „Екологија, рад, здравље и животна средина“

Детаљније

276.jpg

Нова класа Школе резервних официра Санитетске и Ветеринарске службе ВМА

07.09.2009 | Актуелности

Свечаности су присуствовали команданти Школе резервних официра, наставници ВМА и руководиоци организацијских целина ове установе, као и студенти Прве класе Високе школе медицине ВМА који су 1.септембра започели војностручну обуку.

Детаљније

277.jpg

Почетак школовања прве генерације студената медицине ВМА

04.09.2009 | Актуелности

Начелник ВМА, генерал-мајор проф.др Мидораг Јевтић, примио је студенте - кадете прве класе Високе школе Војномедицинске академије, који су првог дана септембра почели школовање. Пожелевши им добродошлицу, генерал Јевтић је рекао да је за Војномедицинску академију, систем одбране, али и за српску медицину, то историјски догађај.

Детаљније

278.jpg

Србија и НР Кина: стратешко партнерство у области војне медицине

22.08.2009 | Актуелности, Међународна сарадња

Петочлана делегација Санитетске службе Народноослободилачке армије НР Кине са замеником начелника Главне војне болнице у Пекингу, генерал-мајором Чен Ксаоконгом на челу, борави у званичној посети ВМА.

Детаљније

279.jpg

Добровољно завештање органа у ВМА

22.08.2009 | Актуелности

Војномедицинска академија је прва установа у нашој земљи која је пре десетак година започела са програмом завештања органа и издавања донорских картица. До сада је у ВМА донорске картице добило око 24.000 грађана

Детаљније

280.jpg

Српско-ирачки договори о војномедицинској сарадњи

18.08.2009 | Актуелности, Међународна сарадња

Генерални директор Војноздравствене службе Министарства одбране Републике Ирак, генерал-мајор Самир Абдул Хасан ал Азраки посетио је ВМА. Генерал Азраки је члан ирачке делегације која борави у вишедневној посети Министарству одбране Србије.

Детаљније

281.jpg

Јачање сарадње са санитетском службом СР Немачке

17.08.2009 | Актуелности, Међународна сарадња

Делегација Санитетске службе Немачке коју предводи санитетски пуковник проф.др Урлих Кунц, заменик начелника Војне болнице у Улму и главни координатор за медицинско усавршавање у оквиру Бундесвера, отпочела је вишедневну радну посету ВМА у оквиру које ће се упознати са организацијом и радом наше установе са посебним акцентом на размену стручних искустава у области неурохирургије и урологије.

Детаљније

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас