427.jpg

О МЕДИЈИМА И МЕДИЦИНИ НА ВМА

25.09.2008 | Актуелности

У амфитеатру Војномедицинске академије данас је одржан симпозијум са темом: „Медији и медицина" чији је покровитељ Министарство здравља Републике Србије.

Детаљније

428.jpg

"Савремени трендови у офталмохирургији"

19.09.2008 | Актуелности

У организацији Клинике за очне болести ВМА у амфитеатру ВМА одржан је Други симпозијум са међународним учешћем под називом „Савремени трендови у офталмохирургији “ и свечана јавна седница Наставно-научног већа ВМА на којој је проф.др Томас Џон са Лајола универзитета у Чикагу изабран за гостујућег професора ВМА.

Детаљније

429.jpg

Наставак успешне војномедицинске сарадње Кине и Србије

16.09.2008 | Актуелности, Међународна сарадња

У наредних месец дана на стручном усавршавању у Војномедицинској академији боравиће припадници санитетске службе Народноослободилачке армије НР Кине Ли Фенг који ће се усавршавати у области пластичне хирургије и опекотина и Гуо Јиа Xи који ће се детаљније упознати са менџментом и принципима организације и руковођења комплексним мегасистемом какав је ВМА.

Детаљније

430.jpg

Континуирана едукација медицинских сестара и техничара ВМА

16.09.2008 | Актуелности

У оквиру редовне едукације медицинских сестара и техничара и успешне сарадње ВМА са медицинском школом „Надежда Петровић“ у амфитеатру ВМА одржано је предавање на тему „Синдром изгарања код здравствених радника“.

Детаљније

431.jpg

Делегација НОА НР Кине у посети ВМА

13.09.2008 | Актуелности, Међународна сарадња

Војномедицинску академију посетила је највиша делегација Народноослободилачке армије НР Кине на чијем је челу Начелник генералштаба, генерал Chen Bingde, а која борави у службеној посети Министарству одбране Републике Србије.

Детаљније

432.jpg

Српско-аустријска војно-медицинска сарадња

13.09.2008 | Актуелности, Међународна сарадња

Делегација Оружаних снага Републике Аустрије коју је предводио пуковник Јохан Агнер посетила је Центар за контролу тровања ВМА и упознала се са могућностима и резултатима рада ове организацијске целине ВМА.

Детаљније

433.jpg

Биолошка терапија – највиши стандард у лечењу реуматоидног артитиса

12.09.2008 | Актуелности, Међународна сарадња

Пуковник, проф. др Душан Стефановић, начелник Клинике за реуматологију и клиничку имунологију ВМА учествовао је на саветовању реуматолога које је недавно одржано у Chapel Alerton Hospital у Leedsu у северној Енглескоj

Детаљније

437.jpg

Конгрес неуролога Србије

11.09.2008 | Актуелности

У Крагујевцу се од 11.09-14.09.2008. одржава 12. Конгрес неуролога Србије са међународним учешћем и Четврти Конгрес друштва за неуронауке, као и Први симпозијум неуролошких медицинских сестара и техничара.

Детаљније

434.jpg

Хирурзи из Јапана у посети ВМА

10.09.2008 | Актуелности, Међународна сарадња

У оквиру све интензивније међународне сарадње и размене стручних искустава ВМА су посетили истакнути јапански хирурзи: проф. др сц. мед. Хитосхи Схиозаки, директор Универзитетске болнице Кинки из Осаке и др сц. мед. Хиронори Схигеока из Опште болнице у Осаки.

Детаљније

436.jpg

Почетак школовања нове класе Школе резервних официра

08.09.2008 | Актуелности

У амфитеатру ВМА свечано је обележен почетак школовања 94. класе Школе резервних официра санитетске службе и 92. класе Школе резервних официра ветеринарске службе.

Детаљније

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас