Zahvalnica_RS.jpg

VMA dodeljena zahvalnica Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske

24.04.2019

Na međunarodnom simpozijumu o neurologiji održanom od 19. do 21. aprila 2019. godine u Banja Luci Vojnomedicinskoj akademiji uručena je zahvalnica za dugogodišnju saradnju i doprinos u razvoju neurologije u Republici Srpskoj.

Detaljnije

MVS-UK-042019.jpg

Vojnomedicinska saradnja sa Ujedinjenim Kraljevstvom i Severnom Irskom

23.04.2019

Načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr sci. med. Uglješa Jovičić i potpukovnik dr sci. med. Aleksandar Radunović iz Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju Vojnomedicinske akademije boravili su u službenoj poseti Ujedinjenom Kraljevstvu i Severnoj Irskoj

Detaljnije

BJovanovic042019.jpg

Razmena stručnih iskustava medicinskih tehničara

22.04.2019

Glavna sestra Odeljenja za stacionarnu rehabilitaciju Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Vojnomedicinske akademije Bojana Jovanović učestvovala je kao predavač na VII kongresu medicinskih sestara i tehničara održanom u Tuzli, Bosna i Hercegovina.

Detaljnije

Melanom 042019.jpg

Promocija nacionalnog vodiča za melanom održana u VMA

17.04.2019

Promocija Nacionalnog vodiča dobre kliničke prakse za melanom „Melanom, prevencija, dijagnostika i lečenje“ u organizaciji Intersekcijskog odbora Srpskog lekarskog društva (SLD), a uz podršku Klinike za plastičnu hirurgiju i opekotine i Klinike za kožne i polne bolesti Vojnomedicinske akademije, održana je na VMA.

Detaljnije

VW2019.jpg

Vojni medicinari Srbije na vežbi „Vigorous Warrior 2019“

15.04.2019

Zamenik načelnika Vojnomedicinske akademije brigadni general prof. dr Dragan Dinčić, prisustvovao je Danu visokih zvanica vežbe „Vigorous Warrior 2019“ održanoj u Činku, u Rumuniji i posetio pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koji učestvuju na vežbi zajedno sa pripadnicima oružanih snaga iz 37 drugih zemlja.

Detaljnije

kap_misa_anastasijevic.jpg

Načelnik VMA dobitnik statuete „Kapetan Miša Anastasijević“

10.04.2019

Načelnik Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević nagrađen je statuetom „Kapetan Miša Anastasijević“.

Detaljnije

BAF2019.jpg

Forum anesteziologa održan na VMA

08.04.2019

Četvrti beogradski anestezija forum u organizaciji Sekcije za anesteziologiju, intenzivno lečenje i terapiju bola Srpskog lekarskog društva (SLD), održan je na Vojnomedicinskoj akademiji.

Detaljnije

Pulkinen UVZ.jpg

Sastanak predstavnika Uprave za vojno zdravstvo i generala Pulkinena

05.04.2019

Načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr sci. med. Uglješa Jovičić i načelnik Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević sastali su se sa generalnim direktorom Vojnog štaba Evropske unije general-potpukovnikom Ese Pulkinenom, u okviru zvanične posete generala Pulkinena našoj zemlji.

Detaljnije

Hirurg VMA - Kina2.jpg

Zapaženo predavanje dr Mileva na internacionalnom kursu u Kini

05.04.2019

Predstavnik Vojnomedicinske akademije doc. dr Boško Milev iz Klinike za opštu hirurgiju VMA učestvovao je kao predavač na internacionalnom kursu o ratnoj hirurgiji „International Combat Casualty Care Course” održanom u Ćonćingu u Narodnoj Republici Kini.

Detaljnije

NVMA Kina1.jpg

Predstavnici VMA na međunarodnim medicinskim skupovima u Kini

04.04.2019

Delegacija Ministarstva odbane Republike Srbije, koju su činili načelnik Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević i načelnik Sektora za logistiku VMA pukovnik prof. dr Miljojko Janošević, boravila je u službenoj poseti Pekingu u Narodnoj Republici Kini.

Detaljnije

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas