84.jpg

09.02.2011 | Novi oficiri sanitetske i veterinarske službe

Ukazom Predsednika Republike Srbije gospodina Borisa Tadića u čin potporučnika sanitetske i veterinarske službe svečano je proizvedeno 11 kandidatkinja koje su u prethodnom periodu osposobljene za profesionalnu vojnu službu u okviru Centra za organizaciju i taktiku sanitetske službe i Školskog centra veterinarske službe.

85.jpg

08.02.2011 | Najbolji naučnoistraživački projekat

Pukovnik akademik prof.dr Miodrag Čolić, v.d. dekana Visoke škole medicine VMA i načelnik Instituta za medicinska istraživanja dobitnik je godišnje nagrade za najbolji naučnoistraživački projekat Ministarstva odbrane Srbije.

86.jpg

31.01.2011 | Kuća zdravlja za srpske sportiste

Potpisivanjem Protokola o saradnji VMA i Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) svim dobitnicima nacionalnih priznanja, sportistima koji su na olimpijskim igrama, evropskim i svetskim prvenstvima osvajali medalje i na najbolji mogući način predstavljali svoju zemlju, omogućeno je da u VMA obavljaju sistematske i specijalističke preglede.

87.jpg

28.01.2011 | VMA U 2010 GODINI: REZULTATI, PRIZNANjA I VIZIJE

Kada je reč o ostvarenim rezultatima i postignutim uspesima u domenu lečenja, obrazovanja, naučnoistraživačkog rada, međunarodne saradnje, 2010. godinu ocenjujem kao najuspešniju u protekloj dekadi – istakao je načelnik VMA general-major prof. dr Miodrag Jevtić na godišnjoj analizi funkcionalne sposbnosti VMA za 2010 godinu.

88.jpg

25.01.2011 | MEDICINSKA SARADNjA SA CRNOM GOROM

Načelnik VMA general-major prof. dr Miodrag Jevtić boravio je u Crnoj Gori u službenoj poseti Privatnoj zdravstvenoj ustanovi „Meljine“ i tom prilikom je sa direktorom ove ustanove doc. dr Budimirom Šegrtom potpisao Ugovor o naučno-tehničkoj saradnji u domenu zdravstvene, akademske i naučnoistraživačke delatnosti.

89.jpg

11.01.2011 | Dvadeseta transplantacija jetre

Transplantacioni tim VMA uradio je tokom prethodne noći 20.transplantaciju jetre. U toku ovog zahvata prvi put u našoj ustanovi je primenjena tehnika implantacije grafta sa kavo-kavalnim anastomozama u kompletnoj vaskularnoj ekskluziji.

90.jpg

10.01.2011 | Uspesi u interventnoj radiologiji

Metodama interventne neurologije u Institutu za radiologiju VMA u toku prošle godine zbrinuto je oko 200 pacijenata iz naše zemlje i regiona sa najsloženijim oboljenjima krvnih sudova glave i vrata, kao što su komplikovane aneurizme, AV malformacije, stenoze krvnih sudova mozga, karotidno-kavernozne fistule.

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas