510.jpg

28.12.2011 | Dodeljena nagrada „Milovan Antić“ Instituta nuklearne medicine VMA

U organizaciji Instituta za nuklearnu medicinu VMA dodeljena je, po 16. put za redom, nagrada „Milovan Antić“. Nagrada nosi ime po profesoru Antiću, pioniru nuklearne medicine i nekadašnjem načelniku Instituta za nuklearnu medicinu VMA, a dodeljuje se za najbolji rad objavljen u stranom časopisu u ovoj oblasti.

514.jpg

28.12.2011 | Zahvalnica Vojnosanitetskom pregledu VMA

„Vojnosanitetski pregled“, časopis lekara i farmaceuta Vojske Srbije, čija se redakcija nalazi u Institutu za naučne informacije Vojnomedicinske akademije, jedan je od ovogodišnjih dobitnika zahvalnica u okviru dodele nagrada „Sunčani sat“, koju dodeljuje Klinički centar Srbije (KCS). Ova nagrada dodeljuje se već 15. put za redom povodom 27. decembra, Dana osnivanja KCS, najveće zdravstvene ustanove u našoj zemlji.

27.12.2011 | Otvoreno parkiralište kod VMA

Renovirano parkiralište kod Vojnomedicinske akademije, sa kapacitetom od 870 parking mesta, danas je pušteno u rad. Time su završeni radovi na rekonstrukciji prethodnog parkirališta, koji su započeti 2008. godine, i obezbeđeno tri puta više parking mesta nego što je to ranije bio slučaj. Novo parkiralište rezultat je uspešne saradnje JKP «Parking servis» i Ministarstva odbrane.

513.jpg

20.12.2011 | Novi linearni akcelerator na VMA

Ministar odbrane Dragan Šutanovac pustio je danas u rad novi linearni akcelerator na Institutu za radiologiju Vojnomedicinske akademije. Reč je o uređaju koji je namenjen pacijentima sa malignim promenama na svim lokacijama i po smeni će moći da tretira do 40 pacijenata, šest pacijenata na sat, što će značajno smanjiti liste čekanja.

512.jpg

16.12.2011 | Italijanski vojni lekari na VMA

U sklopu redovnih aktivnosti bilateralne saradnje u oblasti odbrane sa Republikom Italijom, dva predstavnika Glavne uprave vojnog zdravstva Republike Italije boravila su na Vojnomedicinskoj akademiji.

511.jpg

16.12.2011 | Kiparska delegacija u poseti VMA

Delegacija Vojnozdravstvene službe Republike Kipar, na čelu sa načelnikom pukovnikom Kiprijanom Kristakisom, posetila je Vojnomedicinsku akademiju. U ime VMA, kiparsku delegaciju primio je načelnik Sektora za lečenje VMA puk. dr Stevan Sikimić sa saradnicima.

510.jpg

14.12.2011 | O značaju određivanja novih biomarkera

Predavanje na temu „Klinički značaj određivanja novih biomarkera - prokalcitonina, kopeptina i proadrenomedulina u krvi“ održao je prof. dr Dragan Mikić sa Klinike za infektivne i tropske bolesti VMA danas, 14. decembra 2011. godine na Vojnomedicinskoj akademiji.

509.jpg

09.12.2011 | Ministar Stanković u poseti VMA

Ministar zdravlja prof. dr Zoran Stanković posetio je danas Vojnomedicinsku akademiju gde se sastao sa načelnikom VMA pukovnik prof. dr Marijanom Novakovićem i njegovim saradnicima. Sastanku su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu odbrane dr Zoran Vesić i načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general doc. dr Veljko Todorović.

508.jpg

08.12.2011 | Nemačka delegacija na VMA

Delegacija Saveznog ministarstva odbrane Nemačke, koju je predvodio komandant Škole službenih pasa Bundesvera potpukovnik Urlih Dresler, posetila je Vojnomedicinsku akademiju.

507.jpg

06.12.2011 | Plaketa „Rihard Burijan“ VMA

Institut za medicinsku fiziologiju „Rihard Burijan“ Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, povodom obeležavanja 90 godina od održavanja prvog predavanja i osnivanja Instituta, dodelio je plaketu „Rihard Burijan“ Vojnomedicinskoj akademiji.

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas