17.jpg

10.10.2011 | Početak školovanja kadeta i kadetkinja 3. klase Visoke škole VMA

Svečano obeležavanje početka školovanja 3. klase Visoke škole Vojnomedicinske akademije organizovano je danas, 10. oktobra 2011. godine na VMA.

07.10.2011 | Obaveštenje o održavanju kursa „Rekonstruktivna mikrohirurgija“

Vojnomedicinska akademija jedan je od koorganizatora Konferencije „Dani srpske medicinske dijaspore 2011“, koja će biti održana od 12. do 15. oktobra 2011. godine u organizaciji Lekarske komore Srbije, kroz brojne aktivnosti širom Srbije.

18.jpg

07.10.2011 | Dr Stanković reizabran predsednik Hiruške sekcije SLD

Na Skupštini Hiruške sekcije Srpskog lekarskog društva, koja je održana 23. septembra 2011. godine na Zlatiboru, za predsednika Hiruške sekcije u narednom četvorogodišnjem mandatu reizabran je načelnik Klinike za opštu hirurgiju VMA, pukovnik prof. dr Nebojša Stanković.

06.10.2011 | „Rekonstruktivni hirurški zahvati u maksilofacijalnoj hiruriji“

Naučni skup na temu „Rekonstruktivni hirurški zahvati u maksilofacijalnoj hiruriji“, koji je održan na Vojnomedicinskoj akademiji, bavio se problematikom kako nadoknaditi defekt na licu nakon povreda ili ablacija tumora kao jednim od najtežih hirurških zadataka.

19.jpg

03.10.2011 | Nagrada za rad na Evropskom kongresu otorinolaringologa u Barseloni

Rad na temu "Angiofibroma arising from the middle turbinate: an immunohistochemical study, grupe autora lekara sa VMA, među kojima su dr Aleksandar Perić iz Klinike za otorinolaringologiju, doc. dr Nenad Baletić iz Klinike za otorinolaringologiju, kao i prof. dr Snežana Cerović i ass. dr Biserka Vukomanović-Đurđević iz Instituta za patologiju, nagrađen je na Kongresu konfederacije evropskih udruženja otorinolaringologa, održanom u julu 2011. godine u Barseloni, Kraljevina Španija. Dr Perić dobitnik je nagrade za najbolju prezentaciju navedenog rada.

20.jpg

29.09.2011 | Dr Gregorič promovisan u gostujućeg profesora na VMA

Direktor Klinike za mehaničku potporu cirkulaciji Transplantacionog servisa u Episkopskoj bolnici Sveti Luka u teksaškom Istitutu za srce u Hjustonu, kardiohirurg Igor Gregorič održao je predavanje na Vojnomedicinskoj akademiji na temu „Transplantacija srca i mehanička potpora cirkulaciji“.

21.jpg

28.09.2011 | Saradnja srpske i bugarske VMA

Radna grupa Vojnomedicinske akademije Republike Bugarske posetila je danas Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu.

22.jpg

27.09.2011 | Saradnja u oblasti vojne medicine sa Kraljevinom Holandijom

Načelnik Vojnomedicinske akademije, pukovnik Marijan Novaković primio je danas načelnika Vojnomedicinske službe Kraljevine Holandije, brigadnog generala Roba van der Mera, koji je ujedno i predsedavajući Komitetom šefova vojnomedicinskih službi NATO (COMEDS).

23.jpg

27.09.2011 | Međunarodno priznanje srpskoj neurohirurgiji

Na poziv organizatora, na 14. konferenciji Svetske neurohirurške asocijacije (WFNS), koja je održana sredinom septembra 2011. godine u Porto de Galinjasu u Brazilu, kao najvećem skupu ove Asocijacije između dva kongresa, učestvovao je načelnik Klinike za neurohirurgiju VMA, puk.prof. dr Zoran Roganović. Konferencije je bila prilika za razmenu znanja i iskustava sa vodećim svetskim neurohirurzima, ako i afirmaciju srpske neurohirurgije.

24.jpg

24.09.2011 | Kadeti Visoke škole VMA položili zakletvu

Kadeti 3. klase Visoke škole Vojnomedicinske akademije svečano su položili zakletvu na svečanosti koja je tim povodom organizovana danas u kasarni “Živojin Mišić“ u Valjevu. Svečanosti je ispred Uprave VMA i Dekanata Visoke škole VMA prisustvovao pukovnik akademik prof. dr Miodrag Čolić.

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas