Ljiljana tukic.jpg

Večernje novosti, Specijalni dodatak

25.01.2012 | VMA u medijima

Detaljnije

516.jpg

Otpočelo usavršavanje alžirskih lekara na VMA

16.01.2012 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Trogodišnji program različitih oblika usavršavanja 15 alžirskih vojnih lekara na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) započet je danas, 16. januara 2012. godine prijemom prva dva alžirska oficira kod načelnika VMA brigadnog generala prof. dr Marijana Novakovića. Potpukovnici Kamli Ahmed i Belounes Ferid pohađaće trogodišnje specijalističke studije iz oblasti vazduhoplovne medicine i epidemiologije na VMA.

Detaljnije

510.jpg

Dodeljena nagrada „Milovan Antić“ Instituta nuklearne medicine VMA

28.12.2011 | Aktuelnosti

U organizaciji Instituta za nuklearnu medicinu VMA dodeljena je, po 16. put za redom, nagrada „Milovan Antić“. Nagrada nosi ime po profesoru Antiću, pioniru nuklearne medicine i nekadašnjem načelniku Instituta za nuklearnu medicinu VMA, a dodeljuje se za najbolji rad objavljen u stranom časopisu u ovoj oblasti.

Detaljnije

514.jpg

Zahvalnica Vojnosanitetskom pregledu VMA

28.12.2011 | Aktuelnosti

„Vojnosanitetski pregled“, časopis lekara i farmaceuta Vojske Srbije, čija se redakcija nalazi u Institutu za naučne informacije Vojnomedicinske akademije, jedan je od ovogodišnjih dobitnika zahvalnica u okviru dodele nagrada „Sunčani sat“, koju dodeljuje Klinički centar Srbije (KCS). Ova nagrada dodeljuje se već 15. put za redom povodom 27. decembra, Dana osnivanja KCS, najveće zdravstvene ustanove u našoj zemlji.

Detaljnije

Otvoreno parkiralište kod VMA

27.12.2011 | Aktuelnosti

Renovirano parkiralište kod Vojnomedicinske akademije, sa kapacitetom od 870 parking mesta, danas je pušteno u rad. Time su završeni radovi na rekonstrukciji prethodnog parkirališta, koji su započeti 2008. godine, i obezbeđeno tri puta više parking mesta nego što je to ranije bio slučaj. Novo parkiralište rezultat je uspešne saradnje JKP «Parking servis» i Ministarstva odbrane.

Detaljnije

513.jpg

Novi linearni akcelerator na VMA

20.12.2011 | Aktuelnosti

Ministar odbrane Dragan Šutanovac pustio je danas u rad novi linearni akcelerator na Institutu za radiologiju Vojnomedicinske akademije. Reč je o uređaju koji je namenjen pacijentima sa malignim promenama na svim lokacijama i po smeni će moći da tretira do 40 pacijenata, šest pacijenata na sat, što će značajno smanjiti liste čekanja.

Detaljnije

O b a v e š t e nj e

19.12.2011 | Saopšenja

Ministar odbrane Dragan Šutanovac pustiće u rad novi linearni akcelerator na Institutu za radiologiju Vojnomedicinske akademije sutra, 20. decembra 2011. godine sa početkom u 11.00 časova.

Detaljnije

512.jpg

Italijanski vojni lekari na VMA

16.12.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

U sklopu redovnih aktivnosti bilateralne saradnje u oblasti odbrane sa Republikom Italijom, dva predstavnika Glavne uprave vojnog zdravstva Republike Italije boravila su na Vojnomedicinskoj akademiji.

Detaljnije

511.jpg

Kiparska delegacija u poseti VMA

16.12.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Delegacija Vojnozdravstvene službe Republike Kipar, na čelu sa načelnikom pukovnikom Kiprijanom Kristakisom, posetila je Vojnomedicinsku akademiju. U ime VMA, kiparsku delegaciju primio je načelnik Sektora za lečenje VMA puk. dr Stevan Sikimić sa saradnicima.

Detaljnije

510.jpg

O značaju određivanja novih biomarkera

14.12.2011 | Aktuelnosti

Predavanje na temu „Klinički značaj određivanja novih biomarkera - prokalcitonina, kopeptina i proadrenomedulina u krvi“ održao je prof. dr Dragan Mikić sa Klinike za infektivne i tropske bolesti VMA danas, 14. decembra 2011. godine na Vojnomedicinskoj akademiji.

Detaljnije

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas