001.jpg

Završena vežba „Beograd 2011“

23.11.2011 | Aktuelnosti

Pokazna vežba i logorovanje „Beograd 2011“ rezernih oficira Sanitetske službe (SnSl) i Veterinarske službe (VtSl) na dobrovoljnom služenju vojnog roka septembarske klase i kadeta Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije održana je danas na Vojnomedicinskoj akademiji.

Detaljnije

002.jpg

Strani vojni predstavnici u poseti VMA

23.11.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Strani vojni predstavnici akreditivani u Republici Srbiji, posetili su Vojnomedicinsku akademiju u sklopu redovnih aktivnosti koje Ministarstvo odbrane organizuje za vojni diplomatski kor.

Detaljnije

00.jpg

VMA u akciji pošumljavanja Srbije

18.11.2011 | Aktuelnosti

U akciji Vojnomedicinske akademije pod nazivom „ZASADI SVOJE DRVO“, kadetkinje i kadeti Medicinskog fakulteta VMA zasadili su stabla bodljikave smrče, smrče, kedra, hrasta i breze.

Detaljnije

01.jpg

Kolegijum VMA donirao krv u obnovljenim prostorijama Instituta za transfuziju VMA

17.11.2011 | Aktuelnosti

Kolegijum Vojnomedicinske akademije, na čelu sa načelnikom VMA pukovnikom prof. dr Marijanom Novakovićem dobrovoljno je donirao krv Institutu za transfuziju VMA danas, 17. novembra 2011. godine.

Detaljnije

02.jpg

Delegacija Republike Angole na VMA

17.11.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Delegacija Ministarstva odbrane Republike Angole, koju je predvodio viceministar narodne odbrane Salviano de Hesus Sekeira «Kianda» (Salviano de Jesus Sequeira "Kianda") posetila je Vojnomedicinsku akademiju. Cilj posete bio je razmatranje mogućnosti za unapređenje saradnje u oblasti vojnomedicinske saradnje.

Detaljnije

03.jpg

Simpozijum kliničke neurofiziologije na VMA

17.11.2011 | Aktuelnosti

Simpozijum kliničke neurofiziologije međunarodnog karaktera, koji je pod pokroviteljstvom Minastarstva zdravlja održan na Vojnomedicinskoj akademiji, okupio je preko 150 domaćih i inostranih stručnjaka iz više oblasti medicine. Ovaj skup tradicionalno organizuju Udruženje za kliničku neurofizilogiju i VMA.

Detaljnije

04.jpg

Odlična srpsko-norveška saradnja u oblasti vojne medicine

16.11.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Zajednički upravni odbor i Zajednička radna grupa za vojnomedicinsku saradnju Republike Srbije i Kraljevine Norveške održali su redovne godišnje konsultacije na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Detaljnije

05.jpg

Kurs o biobezbednosti i biosigurnosti

16.11.2011 | Aktuelnosti

Kurs o biobezbednosti i biosigurnosti: „Leadership Course in Biosecurity/Biosafety Planning and Implementation’, na kome je učestvovao pukovnik docent Srđan Lazić sa Instituta za epidemiologiju Sektora za preventivnu medicinu VMA, održan je u San Antoniju (SAD) u organizaciji DIMO (Defense Institute for Medical Operations).

Detaljnije

06.jpg

Donacija Ambasade SAD u Beogradu VMA

10.11.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Načelnik Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Marijan Novaković i ambasadorka SAD Meri Vorlik obavili su danas na Vojnomedicinskoj akademiji zvaničnu primopredaju donacije Ambasade SAD u Beogradu VMA u vrednosti od 100.000 dolara.

Detaljnije

07.jpg

Rektor Univerziteta odbrane u poseti VMA

10.11.2011 | Aktuelnosti

Na poziv načelnika Vojnomedicinske akademije puk. prof. Marijana Novakovića i dekana Medicinskog fakulteta VMA puk. prof. dr Miodraga Čolića, rektor Univerziteta odbrane, general-major prof. dr Miodrag Jevtić je danas učinio zvaničnu posetu VMA.

Detaljnije

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas