03.jpg

Simpozijum kliničke neurofiziologije na VMA

17.11.2011 | Aktuelnosti

Simpozijum kliničke neurofiziologije međunarodnog karaktera, koji je pod pokroviteljstvom Minastarstva zdravlja održan na Vojnomedicinskoj akademiji, okupio je preko 150 domaćih i inostranih stručnjaka iz više oblasti medicine. Ovaj skup tradicionalno organizuju Udruženje za kliničku neurofizilogiju i VMA.

Detaljnije

04.jpg

Odlična srpsko-norveška saradnja u oblasti vojne medicine

16.11.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Zajednički upravni odbor i Zajednička radna grupa za vojnomedicinsku saradnju Republike Srbije i Kraljevine Norveške održali su redovne godišnje konsultacije na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Detaljnije

05.jpg

Kurs o biobezbednosti i biosigurnosti

16.11.2011 | Aktuelnosti

Kurs o biobezbednosti i biosigurnosti: „Leadership Course in Biosecurity/Biosafety Planning and Implementation’, na kome je učestvovao pukovnik docent Srđan Lazić sa Instituta za epidemiologiju Sektora za preventivnu medicinu VMA, održan je u San Antoniju (SAD) u organizaciji DIMO (Defense Institute for Medical Operations).

Detaljnije

06.jpg

Donacija Ambasade SAD u Beogradu VMA

10.11.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Načelnik Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Marijan Novaković i ambasadorka SAD Meri Vorlik obavili su danas na Vojnomedicinskoj akademiji zvaničnu primopredaju donacije Ambasade SAD u Beogradu VMA u vrednosti od 100.000 dolara.

Detaljnije

07.jpg

Rektor Univerziteta odbrane u poseti VMA

10.11.2011 | Aktuelnosti

Na poziv načelnika Vojnomedicinske akademije puk. prof. Marijana Novakovića i dekana Medicinskog fakulteta VMA puk. prof. dr Miodraga Čolića, rektor Univerziteta odbrane, general-major prof. dr Miodrag Jevtić je danas učinio zvaničnu posetu VMA.

Detaljnije

Obaveštenje o primopredaji američke donacije VMA

09.11.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Načelnik Vojnomedicinske akademije pukovnik Marijan Novaković i ambasadorka SAD Meri Vorlik obaviće zvaničnu primopredaju donacije Ambasade SAD u Beogradu, u vrednosti od 100.000 dolara sutra, 10. novembra 2011. godine sa početkom u 10.30 časova na VMA.

Detaljnije

08.jpg

Saradnja sa EU za implementaciju u oblasti zabrane biološkog naoružanja

07.11.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Delegacija Kancelarije EU iz Ženeve, koju su činili dr Lorna Miler i g-din Frank Meusen, posetila je Vojnomedicinsku akademiju. Cilj posete bio je nastavak saradnje u oblasti sprovođenja Konvencije o zabrani biološkog oružja.

Detaljnije

09.jpg

Češka delegacija na VMA

02.11.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Delegacija Instituta za sport i fizičku kulturu Ministarstva odbrane Češke Republike, koju predvodi dr Libor Soumar, posetila je danas Vojnomedicinsku akademiju. Poseta je realizovana u sklopu nastavka bilateralne međunarodne vojne saradnje u oblasti ABH zaštite.

Detaljnije

10.jpg

Zahvalnica VMA od Saveza zdravstvenih radnika Srbije

02.11.2011 | Aktuelnosti

Kongres prve kategorije Saveza zdravstvenih radnika Srbije sa međunarodnim učešćem na temu „Mogu, hoću, znam“ održan je u periodu od 26. do 30.10. 2011. godine na Zlatiboru. Rad Kongresa odvijao se kroz plenarna predavanja, edukativne seminare, usmena izlaganja i poster prezentacije.

Detaljnije

11.jpg

Grudni hirurzi VMA na stručnom usavršavanju u Sloveniji

02.11.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Predstavnik Klinike za grudnu hirurgiju VMA, major dr Nebojša Marić boravio je na stručnom usavršavanju u oblasti minimalno invazivne grudne hirurgije i lečenja gastroezofagealne refluksne bolesti u periodu od 5.09. do 31.10. 2011. godine u bolnici "KOPA" Golnik, Republika Slovenija. Stručni mentor lekaru sa VMA bio je eminintni slovenački grudni hirurg dr Marko Bitenc.

Detaljnije

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas