VMA na Jesenjem festivalu zdravlja

23.09.2011 | Aktuelnosti

Vojnomedicinska akademija učestvovaće na Jesenjem festivalu zdravlja koji će, pod sloganom „Osvesti se! Misli na svoje zdravlje“, biti održan od 23. do 24. septembra 2011. godine u Domu Vojske Srbije u Beogradu.

Detaljnije

25.jpg

Delegacija Međunarodnog odseka za zdravstvo Vazduhoplovnih snaga SAD posetila VMA

20.09.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Zamenik šefa Međunarodnog odseka za zdravstvo Vazduhoplovnih snaga SAD u Evropi major Dženis Betri (Janice Berti), koja sa svojim timom boravi u radnoj poseti Srbiji, posetila je danas, 20. septembra 2011. godine, Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu.

Detaljnije

26.jpg

Delegacija Narodne Republike Kine na VMA

10.08.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Načelnik Vojnomedicinske akademije, pukovnik Marijan Novaković primio je danas delegaciju Narodne Republike Kine predvođenu potpredsednikom Centralne vojne komisije, general-pukovnikom Su Caihouom. Cilj posete bio je upoznavanje kineske delegacije sa kapacitetima ove medicinske ustanove.

Detaljnije

27.jpg

Novina u lečenju tromboze dubokih vena na VMA

09.08.2011 | Aktuelnosti

Tim lekara Vojnomedicinske akademije iz Klinike za vaskularnu hirurgiju i Centra za interventnu kardiovaskularnu patologiju VMA po prvi put u Srbiji demonstrirao je rad Angio jet sistema i izveo intervenciju mehaničke trombektomije kod postojanja sveže tromboze dubokih vena donjih ekstremiteta.

Detaljnije

28.jpg

Obeležen Dan Sanitetske službe Vojske Srbije

01.08.2011 | Aktuelnosti

Danas je, u Vojnoj bolnici u Nišu, prigodnom svečanošću obeležen Dan Sanitetske službe Vojske Srbije. Obeležavanje ovg dana se vezuje za 30. jul 1839. godine, dan kada je na osnovu Ustava Kneževine Srbije i Uredbe o ustrojenju garnizone vojske, postavljen prvi štabni doktor u Glavnom vojnom štabu dr Emerih Lindenmajer

Detaljnije

29.jpg

Svetski dan borbe protiv hepatitisa

28.07.2011 | Aktuelnosti

Svetski dan borbe protiv hepatitisa - 28. jul, je bio povod da Klinika za infektivne i tropske bolesti VMA još jednom skrene pažnju i ukaže na značaj prevencije i rane dijagnostike virusnih hepatitisa, naročito B i C, kao globalnog zdravstvenog problema današnjice jer je preko 500 miliona inficiranih u svetu sa oko milion smrtnih ishoda godišnje.

Detaljnije

30.jpg

Novi uspesi tima ortopedskih hirurga VMA

27.07.2011 | Aktuelnosti

Danas je na Vojnomedicinskoj akademiji, tim ortopedskih hirurga VMA na čelu sa puk. prof. dr Zoranom Popovićem uradio složenu hiruršku intervenciju– zamenu kuka butne kosti i kolena primenom veštačkih implantata.

Detaljnije

31.jpg

Otorinolaringolozi VMA na Kongresu u Barseloni

07.07.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

U periodu od od 2.07. - 6.07.2011, u Barceloni je održan Prvi evropski kongres konfederacije otorinolaringologa i maksilofacijalnih hirurga (CE-ORL-HNS)

Detaljnije

32.jpg

„Diplomac 2011“

07.07.2011 | Aktuelnosti

Na poligonu „Pasuljanske livade“ kod Ćuprije, kadeti i kadetkinje završnih godina Vojne akademije su uspešno izveli pokaznu vežbu „Diplomac 2011“.

Detaljnije

33.jpg

Svečano uručenje sertifikata medicinskim sestrama iz Egipta

07.07.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Načelnik VMA, puk. prof. dr Marijan Novaković je danas, u prisustvu ambasadora Egipta gospodina Aly Galal Bassiouny-ja akreditovanog u Beogradu, zamenika načelnika Sektora za školovanje i NIR dr.Silve Dobrić, načelnika Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju puk. prof. dr Aleksandra Đurovića, i ostalih pripadnika VMA , svečano uručio medicinskim sestrama iz Egipta sertifikate o završenom programu edukacije u domenu fizikalne medicine i rehabilitacije.

Detaljnije

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas