31.jpg

Otorinolaringolozi VMA na Kongresu u Barseloni

07.07.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

U periodu od od 2.07. - 6.07.2011, u Barceloni je održan Prvi evropski kongres konfederacije otorinolaringologa i maksilofacijalnih hirurga (CE-ORL-HNS)

Detaljnije

32.jpg

„Diplomac 2011“

07.07.2011 | Aktuelnosti

Na poligonu „Pasuljanske livade“ kod Ćuprije, kadeti i kadetkinje završnih godina Vojne akademije su uspešno izveli pokaznu vežbu „Diplomac 2011“.

Detaljnije

33.jpg

Svečano uručenje sertifikata medicinskim sestrama iz Egipta

07.07.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Načelnik VMA, puk. prof. dr Marijan Novaković je danas, u prisustvu ambasadora Egipta gospodina Aly Galal Bassiouny-ja akreditovanog u Beogradu, zamenika načelnika Sektora za školovanje i NIR dr.Silve Dobrić, načelnika Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju puk. prof. dr Aleksandra Đurovića, i ostalih pripadnika VMA , svečano uručio medicinskim sestrama iz Egipta sertifikate o završenom programu edukacije u domenu fizikalne medicine i rehabilitacije.

Detaljnije

35.jpg

VMA na sajmu „Partner 2011“

01.07.2011 | Aktuelnosti

Na ovogodišnjem sajmu naoružanja i vojne opreme „Partner 2011“, tradicionalnoj manifestaciji i prema rečima ministra odbrane Dragana Šutanovca, sajmu odbrane koji se pod pokroviteljstvom Ministarstva odbrane Republike Srbije održava u Beogradu od 28. juna do 01. jula 2011. godine, Vojnomedicinska akademija je pod sloganom „Doniraj organ – produži život“ predstavila svoja dostignuća i mogućnosti.

Detaljnije

34.jpg

Prvi impakt faktor časopisa “Vojnosanitetski pregled”

30.06.2011 | Aktuelnosti

“Vojnosanitetski pregled” (VSP), časopis lekara, farmaceuta i stomatologa Vojske Srbije je dobio svoj prvi impakt faktor čija vrednost iznosi 0,199. Vest o ovome je objavljena na sajtu Konzorcijuma biblioteka Srbije za objedinjenu nabavku (KoBSON) 30. juna, dva dana posle zvaničnog proglašenja impakt faktora najuticajnijih naučnih časopisa sveta od strane instituta Thomson Reuters (bivši Institute for Scientific Informations – ISI) iz Filadelfije (SAD) koji je prvi uveo impakt faktor kao pokazatelj vrednosti nekog časopisa.

Detaljnije

37.jpg

Poseta delegacije Vojnog zdravstva MO Republike Češke Vojnomedicinskoj akademiji

27.06.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Tročlana delegacija Vojnog saniteta Češke Republike u čijem su sastavu bili dr Roman Blanar, prodekan za spoljne odnose i razvoj Medicinskog fakulteta Univerziteta odbrane, potpukovnik dr Jaromil Vopršal, načelnik Veterinarske službe i izaslanik odbrane Republike Češke u Beogradu je nedavno posetila Vojnomedicinsku akademiju.

Detaljnije

36.jpg

Nastavak saradnje Ministarstava odbrane Srbije i SAD-a u okviru Programa kontrole i prevencije HIV/AIDS-a u Vojsci Srbije

23.06.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Predstavnik Programa prevencije i kontrole HIV/AIDS-a Ministarstva odbrane SAD, dr Frida Von i major Pol Puhta iz Evropske komande SAD-a su u okviru svoje radne posete Ministrastvu odbrane i Vojsci Republike Srbije u periodu od 19-23. juna 2011, posetili i Vojnomedicinsku akademiju.

Detaljnije

38.jpg

Poseta alžirske delegacije Vojnomedicinskoj akademiji

22.06.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Nakon zvanične posete tročlane delegacije MO Republike Srbije predvođene načelnikom Sektora VMA za školovanje i NIR puk prof. dr Predragom Romićem Direkciji za vojno zdravstvo DNR Alžira u maju ove godine, usledila je uzvratna poseta alžirske delagacije Vojnomedicinskoj akademiji.

Detaljnije

39.jpg

Novine u domenu grudne hirurgije VMA

22.06.2011 | Aktuelnosti

Na Klinici za grudnu hirurgiju Vojnomedicinske akademije, hirurški tim na čelu sa pukovnik prof. dr Vojkanom Stanićem je izvršio izuzetno retku operaciju kojom su u istom aktu odstranjeni karcinom donjeg režnja levog plućnog krila i metastaza u levoj nadbubrežnoj žlezdi.

Detaljnije

41.jpg

U misiji jačanja ljudskog duha

17.06.2011 | Aktuelnosti

Obeležena Slava kapele na Vojnomedicinskoj akademiji

Detaljnije

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas