16.jpg

Izabrano novo rukovodstvo Dermatovenerološke sekcije SLD

19.10.2011 | Aktuelnosti

Dermatovenerološka sekcija Srpskog lekarskog društva je, na svom redovnom sastanku održanom 30.09.2011. godine u Novom Sadu, izabrala novo rukovodstvo koje će sekcijom rukovoditi u narednom četvorogodišnjem periodu.

Detaljnije

15.jpg

Najnovija dostignuća iz rekonstruktivne mikrohirurgije predstavljena na VMA

19.10.2011 | Aktuelnosti

U okviru Konferencije „Dani srpske medicinske dijaspore 2011“, u organizaciji Lekarske komore Srbije, održan je kurs na temu „Rekonstruktivna mikrohirurgija“ na Vojnomedicinskoj akademiji. Moderator kursa bio je načelnik VMA, pukovnik prof. dr Marijan Novaković.

Detaljnije

17.jpg

Početak školovanja kadeta i kadetkinja 3. klase Visoke škole VMA

10.10.2011 | Aktuelnosti

Svečano obeležavanje početka školovanja 3. klase Visoke škole Vojnomedicinske akademije organizovano je danas, 10. oktobra 2011. godine na VMA.

Detaljnije

Obaveštenje o održavanju kursa „Rekonstruktivna mikrohirurgija“

07.10.2011 | Aktuelnosti

Vojnomedicinska akademija jedan je od koorganizatora Konferencije „Dani srpske medicinske dijaspore 2011“, koja će biti održana od 12. do 15. oktobra 2011. godine u organizaciji Lekarske komore Srbije, kroz brojne aktivnosti širom Srbije.

Detaljnije

18.jpg

Dr Stanković reizabran predsednik Hiruške sekcije SLD

07.10.2011 | Aktuelnosti

Na Skupštini Hiruške sekcije Srpskog lekarskog društva, koja je održana 23. septembra 2011. godine na Zlatiboru, za predsednika Hiruške sekcije u narednom četvorogodišnjem mandatu reizabran je načelnik Klinike za opštu hirurgiju VMA, pukovnik prof. dr Nebojša Stanković.

Detaljnije

„Rekonstruktivni hirurški zahvati u maksilofacijalnoj hiruriji“

06.10.2011 | Aktuelnosti

Naučni skup na temu „Rekonstruktivni hirurški zahvati u maksilofacijalnoj hiruriji“, koji je održan na Vojnomedicinskoj akademiji, bavio se problematikom kako nadoknaditi defekt na licu nakon povreda ili ablacija tumora kao jednim od najtežih hirurških zadataka.

Detaljnije

19.jpg

Nagrada za rad na Evropskom kongresu otorinolaringologa u Barseloni

03.10.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Rad na temu "Angiofibroma arising from the middle turbinate: an immunohistochemical study, grupe autora lekara sa VMA, među kojima su dr Aleksandar Perić iz Klinike za otorinolaringologiju, doc. dr Nenad Baletić iz Klinike za otorinolaringologiju, kao i prof. dr Snežana Cerović i ass. dr Biserka Vukomanović-Đurđević iz Instituta za patologiju, nagrađen je na Kongresu konfederacije evropskih udruženja otorinolaringologa, održanom u julu 2011. godine u Barseloni, Kraljevina Španija. Dr Perić dobitnik je nagrade za najbolju prezentaciju navedenog rada.

Detaljnije

20.jpg

Dr Gregorič promovisan u gostujućeg profesora na VMA

29.09.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Direktor Klinike za mehaničku potporu cirkulaciji Transplantacionog servisa u Episkopskoj bolnici Sveti Luka u teksaškom Istitutu za srce u Hjustonu, kardiohirurg Igor Gregorič održao je predavanje na Vojnomedicinskoj akademiji na temu „Transplantacija srca i mehanička potpora cirkulaciji“.

Detaljnije

21.jpg

Saradnja srpske i bugarske VMA

28.09.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Radna grupa Vojnomedicinske akademije Republike Bugarske posetila je danas Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu.

Detaljnije

22.jpg

Saradnja u oblasti vojne medicine sa Kraljevinom Holandijom

27.09.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Načelnik Vojnomedicinske akademije, pukovnik Marijan Novaković primio je danas načelnika Vojnomedicinske službe Kraljevine Holandije, brigadnog generala Roba van der Mera, koji je ujedno i predsedavajući Komitetom šefova vojnomedicinskih službi NATO (COMEDS).

Detaljnije

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas