488.jpg

Војномедицинска делегација Судана у посети ВМА

05.05.2008

Висока војномедицинска делегација Министарства одбране Судана коју су чинили: генерал-мајор др Мохамед Саид Омер и генерал-мајор др Мохамед Сир Алкатим Али боравила је у званичној посети Војномедицинској академији од 05. до 09. априла 2009.године.

Детаљније

Европски дан борбе против меланома

05.05.2008

У оквиру Европског дана борбе против меланома и програма бесплатног скрининга становништва за меланом и карцином коже -ЕУРОМЕЛАНОМА, стручњаци Клинике за дерматовенерологију ВМА прегледали су 96 пацијена

Детаљније

489.jpg

Година дана рада Министарства одбране

04.05.2008

На Конференцији за штампу поводом презентације резултата рада Министарства одбране у протеклој години, министар одбране Србије Драган Шутановац истакао је да је ВМА од септембра 2007. године постала регионални центар за војномедицинску сарадњу, као и да је од почетка 2008. године укључена у систем здравствене заштите Србије, чиме је омогућено свим грађанима да се без аминистративних препрека, уз адекватан упут, лече у овој врхунској медицинској установи.

Детаљније

490.jpg

Визије унапређења здравствене службе

23.04.2008

У Војномедицинској академији је одржано Стручно саветовање о модалитетима даљег унапређења војног здравства у контексту свеукупних реформских промена у систему одбране.

Детаљније

Припреме за увођење стандарда квалитета

18.04.2008

Војномедицинска академија жели да остане лидер на Балкану и унапреди своје високо место у Европи у области медицинске струке и науке, што се постиже перманентним усавршавањем запослених, осавремењавањем опреме и сталним побољшањем квалитета услуга

Детаљније

491.jpg

Споразум са Рударским басеном Колубара

18.04.2008

Споразум о пружању медицинских услуга и превентивномедицинском збрињавању радника Рударског басена Колубара на Војномедицинској академији потписали су представници руководства и синдиката РБ Колубара и начелник ВМА генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић.

Детаљније

492.jpg

Ратна психотраума српских ветерана

17.04.2008

У централном дому Војске Србије промовисана је научна монографија „Ратна психотраума српских ветерана“ чији су аутори група еминентних неуропсихијатара и психолога са Војномедицинске академије.

Детаљније

493.jpg

Златна плакета ВМА Народном позоришту

16.04.2008

Група истакнутих уметника, представника Народног позоришта у Београду посетила је ВМА.

Детаљније

494.jpg

Нова метода грудне хирургије

08.04.2008

Тим стручњака Клинике за грудну хирургију ВМА предвођен пуковником, проф. др Војканом Станићем, успешно је данас обавио видео асистирану торакоскопску хируршку интервенцију (VATS) код пацијента са рецидивним спонтаним пнеумотораксом

Детаљније

Још један успех васкуларне хирургије ВМА

08.04.2008

Стручни тим васкуларних хирурга, анаестезиолога и радиолога Војномедицинске академије успешно је урадио још две операције ендоваскуларне ресконструкције анеуризме абдоминалне аорте чиме је настављен континуитет рада започет фебруара 2008. године када су урађене прве две такве процедуре.

Детаљније

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас