503.jpg

08.04.2015 | Предавања о новим оралним антикоагулантима

Стручни састанак о ефикасности и безбедности нових оралних антикоагулантних лекова у организацији Клинике за кардиологију и Клинике за ургентну интерну медицину ВМА одржан је на Војномедицинској академији.

Melanom-nova-rešenja-nove-dileme.jpg

03.04.2015 | „Меланом: нова решења, нове дилеме“

Курс под називом „Меланом: нова решења, нове дилеме“ у организацији Интерсекцијског одбора за меланом Српског лекарског друштва и Академије медицинских наука Српског лекарског друштва и Клинике за пластичну хирургију и опекотине ВМА одржан је на Војномедицинској академији.

02.04.2015_3.jpg

02.04.2015 | Представљена књига "Адаптација на екстремне услове" и филм "Превенција природножаришних инфекција у Војсци Србије"

У Дому Војске Србије представљени су уџбеник Медицинског факултета Војномедицинске академије „Адаптација на екстремне услове“ ауторке проф. др Соње Радаковић, начелнице Сектора за превентивну медицину и документарно-наставни филм „Превенција природножаришних инфекција у Војсци Србије“ за који је сценарио написао пуковник проф. др Радован Чеканац, помоћник начелника ВМА.

Delegacija Tunisa na VMA.jpg

02.04.2015 | Делегација Туниса на ВМА

Петочлана делегација Министарства одбране Републике Тунис, предвођена старијим пуковником Абделкадер Адоунијем, која борави у радној посети Министарству одбране и Војсци Србије, посетила је Војномедицинску академију.

ORL mart 2015.jpg

30.03.2015 | О савременом приступу у хируршком лечењу обољења средњег ува на ВМА

Акредитовани међународни курс под називом "Савремени приступ у хируршком лечењу обољења средњег ува" у организацији Клинике за ОРЛ ВМА, а у сарадњи са Академским удружењем ОРЛ клиника северозападне Швајцарске и Удружењем оториноларинголога ORL BAL International, одржан је на ВМА.

Marjanovic monografija.jpg

30.03.2015 | Нова монографија о хирургији трбушне аорте

Монографија под насловом "Хируршко лечење анеуризме трбушне аорте" аутора ппук. асист. др Ивана Марјановића, начелника Кабинета за васкуларну и ендоваскуларну хирургију ВМА објављена је у библиотеци "Посебна издања" издавачке куће Задужбина Андрејевић.

pulmo 27032015.jpg

27.03.2015 | О новинама у бронхоскопији

Бронхолошка радионица са међународним учешћем у организацији Пнеумофтизиолошке секције Српског лекарског друштва и Клинике за пулмологију Војномедицинске академије одржана је данас у ВМА.

USA 032015.jpg

25.03.2015 | Амерички предавачи о борби против епидемије еболе

У оквиру билатералне војне сарадње са Сједињеним Америчким Државама, а у сарадњи са Војном канцеларијом амбасаде САД у Београду специјалиста јавног здравља и опште медицине потпуковник Џери Мајкл Клајн и инфектолог мајор Елизабет Ен Рини одржали су дводневни курс на тему борбе против еболе на Војномедицинској академији.

minut cutanja 032015.jpg

24.03.2015 | Обележавање 16 година од бомбардовања

У оквиру обележавања 16. годишњице почетка напада НАТО снага на Савезну Републику Југославију, колектив Војномедицинске академије минутом ћутања одао је почаст страдалим припадницима Министарства одбране и Војске Србије, као и цивилним жртвама.

pfz.jpg

17.03.2015 | Прегледи за грађане на Фестивалу здравља

Војномедицинска академија учествоваће на пролећном Фестивалу здравља који ће, под слоганом "Учините нешто добро за своје здравље", бити одржан од 19. до 20. марта 2015. године у Дому омладине у Београду.

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас