503.jpg

08.04.2015 | Predavanja o novim oralnim antikoagulantima

Stručni sastanak o efikasnosti i bezbednosti novih oralnih antikoagulantnih lekova u organizaciji Klinike za kardiologiju i Klinike za urgentnu internu medicinu VMA održan je na Vojnomedicinskoj akademiji.

Melanom-nova-rešenja-nove-dileme.jpg

03.04.2015 | „Melanom: nova rešenja, nove dileme“

Kurs pod nazivom „Melanom: nova rešenja, nove dileme“ u organizaciji Intersekcijskog odbora za melanom Srpskog lekarskog društva i Akademije medicinskih nauka Srpskog lekarskog društva i Klinike za plastičnu hirurgiju i opekotine VMA održan je na Vojnomedicinskoj akademiji.

02.04.2015_3.jpg

02.04.2015 | Predstavljena knjiga "Adaptacija na ekstremne uslove" i film "Prevencija prirodnožarišnih infekcija u Vojsci Srbije"

U Domu Vojske Srbije predstavljeni su udžbenik Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije „Adaptacija na ekstremne uslove“ autorke prof. dr Sonje Radaković, načelnice Sektora za preventivnu medicinu i dokumentarno-nastavni film „Prevencija prirodnožarišnih infekcija u Vojsci Srbije“ za koji je scenario napisao pukovnik prof. dr Radovan Čekanac, pomoćnik načelnika VMA.

Delegacija Tunisa na VMA.jpg

02.04.2015 | Delegacija Tunisa na VMA

Petočlana delegacija Ministarstva odbrane Republike Tunis, predvođena starijim pukovnikom Abdelkader Adounijem, koja boravi u radnoj poseti Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, posetila je Vojnomedicinsku akademiju.

ORL mart 2015.jpg

30.03.2015 | O savremenom pristupu u hirurškom lečenju oboljenja srednjeg uva na VMA

Akreditovani međunarodni kurs pod nazivom "Savremeni pristup u hirurškom lečenju oboljenja srednjeg uva" u organizaciji Klinike za ORL VMA, a u saradnji sa Akademskim udruženjem ORL klinika severozapadne Švajcarske i Udruženjem otorinolaringologa ORL BAL International, održan je na VMA.

Marjanovic monografija.jpg

30.03.2015 | Nova monografija o hirurgiji trbušne aorte

Monografija pod naslovom "Hirurško lečenje aneurizme trbušne aorte" autora ppuk. asist. dr Ivana Marjanovića, načelnika Kabineta za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju VMA objavljena je u biblioteci "Posebna izdanja" izdavačke kuće Zadužbina Andrejević.

pulmo 27032015.jpg

27.03.2015 | O novinama u bronhoskopiji

Bronhološka radionica sa međunarodnim učešćem u organizaciji Pneumoftiziološke sekcije Srpskog lekarskog društva i Klinike za pulmologiju Vojnomedicinske akademije održana je danas u VMA.

USA 032015.jpg

25.03.2015 | Američki predavači o borbi protiv epidemije ebole

U okviru bilateralne vojne saradnje sa Sjedinjenim Američkim Državama, a u saradnji sa Kancelarijom za saradnju sa SAD Ambasade SAD u Beogradu specijalista javnog zdravlja i opšte medicine potpukovnik Džeri Majkl Klajn i infektolog major Elizabet En Rini održali su dvodnevni kurs na temu razmene znanja u borbi protiv ebole na Vojnomedicinskoj akademiji.

minut cutanja 032015.jpg

24.03.2015 | Obeležavanje 16 godina od bombardovanja

U okviru obeležavanja 16. godišnjice početka napada NATO snaga na Saveznu Republiku Jugoslaviju, kolektiv Vojnomedicinske akademije minutom ćutanja odao je počast stradalim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i civilnim žrtvama.

pfz.jpg

17.03.2015 | Pregledi za građane na Festivalu zdravlja

Vojnomedicinska akademija učestvovaće na prolećnom Festivalu zdravlja koji će, pod sloganom "Učinite nešto dobro za svoje zdravlje", biti održan od 19. do 20. marta 2015. godine u Domu omladine u Beogradu.

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas