NC GS OS Rumunije.jpg

Начелник Генералштаба ОС Румуније на ВМА

09.11.2017

Начелник Генералштаба Оружаних снага Румуније генерал Николае-Јонел Ћиука, који са делегацијом борави у посети Министарству одбране и Војсци Србије, посетио је Војномедицинску академију.

Детаљније

Slovenija102017.jpg

О лечењу хроничних рана са словеначким лекарима

23.10.2017

Здравствени радници из Републике Словеније у циљу размене искуства из области лечења хроничних рана боравили су у стручној посети Војномедицинској академији.

Детаљније

Ambasador Koreje posetio Vojnomedicinsku akademiju.JPG

Амбасадор Кореје посетио Војномедицинску академију

20.10.2017

Амбасадор Републике Кореје у Београду Деђонг Ју (Dae Jong Yoo) са сарадницима посетио је Војномедицинску академију у циљу упознавања са организацијом, радом и међународним активностима ове установе.

Детаљније

Završen međunarodni kurs vojne medicine.JPG

Завршен међународни курс војне медицине

20.10.2017

Свечана додела сертификата поводом завршетка међународног курса намењеног припадницима санитетских одељења Министарства одбране и Војске Србије у организацији мобилног тима NATO центра за изузетност у области војне медицине из Будимпеште, Република Мађарска, одржана је на Војномедицинској академији.

Детаљније

Studenti iz Evrope.jpg

Традиционална посета студената из Европе

18.10.2017

Ученице завршних разреда струковних медицинских школа из Шпаније и Швајцарске боравиле су у посети Војномедицинској академији као наставној бази Европске мреже високих школа за образовање медицинских сестара (European Nursing Module Network - ENM).

Детаљније

Shanghai.jpg

Наставак сарадње у области традиционалне кинеске медицине

13.10.2017

Трочлана делегација Универзитета традиционалне кинеске медицине из Шангаја, Народна Република Кина на челу са директором Сју Ђиангуангом, посетила је Војномедицинску академију.

Детаљније

Dermatolozi VMA u Makedoniji.jpg

Дерматолози ВМА на конгресу у Македонији

11.10.2017

Дерматолози Војномедицинске академије предвођени начелницом Клинике за кожне и полне болести ВМА проф. др Лидијом Кандолф Секуловић, учествовали су на Шестом конгресу дерматовенеролога Македоније одржаном од 27. до 30. септембра 2017. године у Охриду.

Детаљније

Zatvaranje BKVM-1.jpg

Сумирани утисци 22. конгреса војне медицине

02.10.2017

Научни део програма 22. конгреса Балканског комитета војне медицине (БКВМ) завршен је свечаном церемонијом у Београду, док је 41. постконгресни састанак, на којем се традиционално сумирају утисци квалитета научних радова и напретка сарадње земаља чланица, одржан на Војномедицинској академији.

Детаљније

22bkvm-2.JPG

Отворен 22. конгрес Балканског комитета војне медицине

26.09.2017

Двадесет други конгрес Балканског комитета војне медицине отворен је у хотелу „Crowne Plaza” у Београду и трајаће до 28. септембра. На том скупу, поред Србије, учествују представници Албаније, Бугарске, Грчке, Румуније и Турске. ​

Детаљније

Paula Vaninen 1.jpg

Међународна сарадња Националног центра за контролу тровања ВМА

17.08.2017

Директорка Института Верифин Универзитета у Хелсинкију проф. Паула Ванинен (Paula Vanninen), боравила је у посети Националном центру за контролу тровања Војномедицинске академије.

Детаљније

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас