NR Kina.JPG

Министар Вулин са кинеским лекарима: Челично пријатељство Србије и Кине

24.03.2020

Министар одбране Александар Вулин састао са данас на Војномедицинској академији са шесточланим тимом медицинских експерата из Народне Републике Кине, који у Републици Србији бораве са циљем да својим знањем и искуством помогну у борби против епидемије коронавируса.

Детаљније

17122019.jfif

Донацијa Краљевине Норвешке Управи за војно здравство

17.12.2019

Начелник Управе за војно здравство бригадни генерал Угљеша Јовичић и амбасадор Краљевине Норвешке у Београду Јорн Гјелсад обишли су данас медицинску опрему коју је Краљевина Норвешка донирала Управи за војно здравство.

Детаљније

UK112019.JPG

Амбасадорка Меклауд посетила Управу за војно здравство

12.11.2019

Поводом одржавања Семинара ратне хирургије и токсикологије за припаднике Оружаних снага Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске, амбасадорка Уједињеног Краљевства у Србији Шан Меклауд посетила је данас Управу за војно здравство и Војномедицинску академију.

Детаљније

IMG_0030.JPG

Начелник санитетске службе Мађарске у посети војном здравству

03.10.2019

Начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др Угљеша Јовичић и начелник Војномедицинске академије пуковник др Мирослав Вукосављевић састали су се данас са делегацијом Оружаних снага Републике Мађарске, коју је предводио начелник санитетске службе бригадни генерал др Иштван Копчо.

Детаљније

NOA Kina 092019.JPG

Посета делегације Главне војне болнице НОА Кине

16.09.2019

Директор Главне војне болнице Народноослободилачке армије Кине генерал-потпуковник Рен Гуокуан посетио је данас Војномедицинску академију.

Детаљније

3RMMC2019.jpg

Отворена Регионална војномедицинска конференција

18.06.2019

Државни секретар мр Бојан Јоцић отворио је данас Трећу регионалну војномедицинску конференцију у Дому Гарде на Топчидеру.

Детаљније

3.jpg

Припадници ВМА на светском конгресу војне медицине

30.05.2019

Делегација Управе за војно здравство Министарства одбране предвођена начелником ВМА пуковником проф. др Мирославом Вукосављевићем учествовала је у раду 43. светског конгреса војне медицине у организацији Међународног комитета за војну медицину (МКВМ) одржаном од 19. до 24. маја 2019. године у Базелу, Швајцарска.

Детаљније

MVS-UK-042019.jpg

Војномедицинска сарадња са Уједињеним Краљевством и Северном Ирском

23.04.2019

Начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др сци. мед. Угљеша Јовичић и пoтпуковник др сци. мед. Александар Радуновић из Клинике за ортопедску хирургију и трауматологију Војномедицинске академије боравили су у службеној посети Уједињеном Краљевству и Северној Ирској

Детаљније

VW2019.jpg

Војни медицинари Србије на вежби „Vigorous Warrior 2019“

15.04.2019

Заменик начелника Војномедицинске академије бригадни генерал проф. др Драган Динчић, присуствовао је Дану високих званица вежбе „Vigorous Warrior 2019“ одржаној у Чинку, у Румунији и посетио припаднике Министарства одбране и Војске Србије, који учествују на вежби заједно са припадницима оружаних снага из 37 других земља.

Детаљније

Pulkinen UVZ.jpg

Састанак представника Управе за војно здравство и генерала Пулкинена

05.04.2019

Начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др сци. мед. Угљеша Јовичић и начелник Војномедицинске академије пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић састали су се са генералним директором Војног штаба Европске уније генерал-потпуковником Есе Пулкиненом, у оквиру званичне посете генерала Пулкинена нашој земљи.

Детаљније

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас