Ambasador Koreje posetio Vojnomedicinsku akademiju.JPG

Амбасадор Кореје посетио Војномедицинску академију

20.10.2017

Амбасадор Републике Кореје у Београду Деђонг Ју (Dae Jong Yoo) са сарадницима посетио је Војномедицинску академију у циљу упознавања са организацијом, радом и међународним активностима ове установе.

Детаљније

Završen međunarodni kurs vojne medicine.JPG

Завршен међународни курс војне медицине

20.10.2017

Свечана додела сертификата поводом завршетка међународног курса намењеног припадницима санитетских одељења Министарства одбране и Војске Србије у организацији мобилног тима NATO центра за изузетност у области војне медицине из Будимпеште, Република Мађарска, одржана је на Војномедицинској академији.

Детаљније

Studenti iz Evrope.jpg

Традиционална посета студената из Европе

18.10.2017

Ученице завршних разреда струковних медицинских школа из Шпаније и Швајцарске боравиле су у посети Војномедицинској академији као наставној бази Европске мреже високих школа за образовање медицинских сестара (European Nursing Module Network - ENM).

Детаљније

Shanghai.jpg

Наставак сарадње у области традиционалне кинеске медицине

13.10.2017

Трочлана делегација Универзитета традиционалне кинеске медицине из Шангаја, Народна Република Кина на челу са директором Сју Ђиангуангом, посетила је Војномедицинску академију.

Детаљније

Dermatolozi VMA u Makedoniji.jpg

Дерматолози ВМА на конгресу у Македонији

11.10.2017

Дерматолози Војномедицинске академије предвођени начелницом Клинике за кожне и полне болести ВМА проф. др Лидијом Кандолф Секуловић, учествовали су на Шестом конгресу дерматовенеролога Македоније одржаном од 27. до 30. септембра 2017. године у Охриду.

Детаљније

Zatvaranje BKVM-1.jpg

Сумирани утисци 22. конгреса војне медицине

02.10.2017

Научни део програма 22. конгреса Балканског комитета војне медицине (БКВМ) завршен је свечаном церемонијом у Београду, док је 41. постконгресни састанак, на којем се традиционално сумирају утисци квалитета научних радова и напретка сарадње земаља чланица, одржан на Војномедицинској академији.

Детаљније

22bkvm-2.JPG

Отворен 22. конгрес Балканског комитета војне медицине

26.09.2017

Двадесет други конгрес Балканског комитета војне медицине отворен је у хотелу „Crowne Plaza” у Београду и трајаће до 28. септембра. На том скупу, поред Србије, учествују представници Албаније, Бугарске, Грчке, Румуније и Турске. ​

Детаљније

Paula Vaninen 1.jpg

Међународна сарадња Националног центра за контролу тровања ВМА

17.08.2017

Директорка Института Верифин Универзитета у Хелсинкију проф. Паула Ванинен (Paula Vanninen), боравила је у посети Националном центру за контролу тровања Војномедицинске академије.

Детаљније

Ceski kadeti 082017.jpg

Чешки кадети на Медицинском факултету ВМА

08.08.2017

Кадети четврте године Факултета медицинских наука Универзитета одбране Чешке Републике, у склопу редовне праксе размене кадета, бораве у посети Медицинском факултету Војномедицинске академије (МФ ВМА) Универзитета одбране у Београду у периоду од 6. августа до 1. септембра 2017. године.

Детаљније

Lekari VMA na kursu TKM.jpg

Лекари ВМА учесници међународног курса у Шангају

08.08.2017

Три лекара Клинике за физикалну медицину и рехабилитацију Војномедицинске академије, доц. др Зорица Брдарески, ппук. др Дејан Илић и др Маја Павловић, учествовали су на међународном курсу акупунктуре и традиционалне кинеске медицине одржаном од 14. до 21. јула 2017. године у Шангају, Народна Република Кина.

Детаљније

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас