UVZ u UK.jpg

Делегација војног здравства у посети Уједињеном Краљевству

02.10.2018

Делегација војног здравства предвођена начелником Управе за војно здравство бригадним генералом др сци. мед. Угљешом Јовичићем боравила је у службеној посети Другој медицинској бригади Оружаних снага Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске у Јорку.

Детаљније

Peti Panevrospki kongres.jpg

Учешће припадника војног здравства на 5. паневропском конгресу

01.10.2018

Делегација војног здравства Републике Србије на челу са заступником начелника ВМА пуковником проф. др Мирославом Вукосављевићем учествовала је у раду 5. паневропског конгреса војне медицине одржаном од 17. до 20. септембра 2018. године у Варшави, Република Пољска.

Детаљније

10-07-2018-1.jpg

О традиционалној кинеској медицини у ВМА

11.07.2018

Предавање под називом „Квантификација традиционалне кинеске теорије медицине и нове технологије вештачке интелигенције“, одржао је у Војномедицинској академији признати стручњак проф. др ZHANG HUAILIANG са Института за дерматологију, Кинеске академије медицинских наука и Медицинског колеџа у Пекингу.

Детаљније

ABHO062018.jpg

Посета представника руске војске

29.06.2018

Делегација Оружаних снага Руске Федерације, на челу са замеником начелника Управе за АБХО Руске Федерације, генерал-мајором Кикотом Сергејем Григоријевичем, а која је у посети Команди за обуку Генералштаба Војске Србије, посетила је Војномедицинску академију и обишла Национални центар за контролу тровања ВМА.

Детаљније

Nastavnici_Slo.jpg

Наставници из Словеније у посети ВМА

28.06.2018

Наставници средње медицинске школе из Мурске Соботе, Република Словенија боравили су у посети Војномедицинској академији.

Детаљније

BiH_psiholozi.jpg

Сарадња са војним психолозима Босне и Херцеговине

22.06.2018

Шесточлана делегација у саставу војних психолога Оружаних снага Босне и Херцеговине и припадница Међународне организације за миграције, посетила је Војномедицинску академију.

Детаљније

503.jpg

Сарадња са војним здравством Арапске Републике Египат

13.06.2018

Делегација Управе за војно здравство у саставу начелника Управе за војно здравство пуковника др сц. мед. Угљеше Јовичића, заменика начелника ВМА пуковника проф. др Драгана Динчића и мајора др Бојана Ковача из Клинике за очне болести ВМА, посетила је Управу за војно здравство Арапске Републике Египат.

Детаљније

Neurolozi_VMA_medjunarodna_saradnja.jpg

Учешће неуролога ВМА на међународним скуповима

12.06.2018

Неуролози Војномедицинске академије активно су учествовали у раду два међународна неуролошка скупа - Adriatic Neurology форуму одржаном од 23. до 27. маја 2018. године у Барију, Италија и Интердисциплинарном састанку неуролога, кардиолога и физијатара одржаном од 31. маја до 3. јуна у Игалу, Црна Гора.

Детаљније

23_bkvm_open.jpg

Добри утисци са конгреса Балканског комитета војне медицине

18.05.2018

Делегација војног санитета Републике Србије предвођена заступником начелника ВМА пуковником проф. др Мирославом Вукосављевићем, учествовала је у раду 23. конгреса Балканског комитета војне медицине (БКВМ) одржаног од 11. до 14. маја 2018. године у Анталији, Република Турска.

Детаљније

Delegacija_Indije2018.jpg

Потенцијал војносанитетске сарадње са Индијом

17.05.2018

Делегација Министарства одбране Републике Индије, коју је предводио помоћник државног секретара Шри Барун Митра посетила је Војномедицинску академију у оквиру посете Министарству одбране Републике Србије.

Детаљније

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас