Delegacija VMA u poseti AR Egipat.jpg

Делегација ВМА у посети АР Египат

22.11.2016

Декан Медицинског факултета Војномедицинске академије Универзитета одбране у Београду пуковник проф. др Небојша Јовић и помоћник начелника ВМА пуковник проф. др Радован Чеканац боравили су у посети Управи за војно здравство Оружаних снага Арапске Републике Египат.

Детаљније

O nastavku saradnje sa VB.jpg

О наставку сарадње са Великом Британијом

22.11.2016

Начелник Сектора за школовање и научноистраживачки рад ВМА пуковник др Мирослав Броћић са сарадницима састао се данас са петочланом делегацијом Друге медицинске бригаде Уједињеног Краљевства коју је предводио потпуковник Дејвид Вилсон.

Детаљније

Kongres reumatologa SAD-1.jpg

Представник ВМА на конгресу реуматолога

21.11.2016

На америчком Конгресу реуматолога одржаном од 11. до 16. новембра 2016. године у Вашингтону, Сједињене Америчке Државе, Војномедицинску академију представљала је др Горица Ристић из Клинике за реуматологију ВМА.

Детаљније

Kreger1.jpg

Светски стручњак у области трансплантације матичних ћелија гостујући професор ВМА

18.11.2016

Медицински директор Одељења за трансплантацију матичних ћелија Универзитетске болнице Хамбург-Епендорф (Немачка) професор др Николаус Крегер (Nicolaus Kröger) проглашен је гостујућим професором Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране у Београду током симпозијума Клинике за хематологију ВМА.

Детаљније

OS Belorusije.jpg

Начелник Генералштаба ОС Белорусије на ВМА

10.11.2016

Начелник Генералштаба Оружаних снага Белорусије генерал-мајор Олег Алексејевич Белокоњев, који са делегацијом борави у службеној посети Републици Србији, посетио је Војномедицинску академију.

Детаљније

Azerbejdzan.jpg

Делегација ВМА у посети војном здравству Азербејџана

03.11.2016

Заменик начелника ВМА пуковник проф. др Драган Динчић и декан Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране у Београду пуковник проф. др Небојша Јовић боравили су у посети Управи за војно здравство Републике Азербејџан.

Детаљније

Medjunarodna-prva-pomoc.jpg

Међународнa сарадња на ВМА

21.10.2016

Полазници међународног напредног курса прве помоћи, који организује Команда за обуку Генералштаба Војске Србије, посетила је Војномедицинску академију.

Детаљније

Zahvalnice-zma.jpg

Додељене захвалнице поводом заједничког медицинског ангажовања

19.10.2016

Додела захвалница за подршку и помоћ у реализацији заједничког ангажовања медицинских тимова Министарства одбране, Војске Србије и Националне гарде Охаја на територији Пчињског управног округа, одржана је 11. октобра 2016. године у сали Дома Војске у Врању.

Детаљније

Studenti102016_1.jpg

Студенти из Европе у посети ВМА

13.10.2016

Студенткиње из Швајцарске и Шпаније посетиле су Војномедицинску академију у оквиру међународне размене студената високих струковних школа за медицинске сестре и бабице земаља Европе.

Детаљније

Potpisan memorandum o saradnji u prevenciji kancera sa EK OS SAD-1.JPG

Потписан меморандум о сарадњи у превенцији канцера са ЕК ОС САД

26.09.2016

Заменик начелника Управе за војно здравство пуковник др Угљеша Јовичић и главни хирург Европске команде Оружаних снага Сједињених Америчких Држава (ЕК ОС САД) пуковник др Роналд Е. Смит (Ronald E. Smith) потписали су „Меморандум о разумевању у вези лечења канцера“ данас, 26. септембра 2016. године на Војномедицинској академији.

Детаљније

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас