Saber Guardian 2017.jpg

Висок ниво стручности приказан на вежби "Saber Guardian 17 - MASCAL"

18.07.2017

У војној авио бази "Mihail Kogalniceanu" у Румунији, учесници вежбе "Saber Guardian 17 - MASCAL", међу којима се налазе и припадници Управе за војно здравство Министарства одбране, током претходних седам дана били су у прилици да прикажу достигнути ниво оспособљености у пружању медицинске помоћи становништву у кризним ситуацијама.

Детаљније

OS Bundesver.jpg

Сарадња са немачким токсиколозима

18.07.2017

Двочлана делегација санитетске службе Оружаних снага Бундесвера предвођена потпуковником Тимом Вилијем у посети је Националном центру за контролу тровања (НЦКТ) Војномедицинске академије.

Детаљније

Konf_Ohajo.jpg

Припреме за трилатерално медицинско ангажовање

10.07.2017

Петочлана делегација Управе за војно здравство Министарства одбране учествовала је на Главној планској конференцији поводом предстојећег заједничког медицинског ангажовања припадника Министарства одбране и Војске Србије, Националне гарде Охаја и Оружаних снага Републике Анголе.

Детаљније

Zamenik_MO_Jermenije.jpg

Делегација Републике Јерменије посетила ВМА

30.06.2017

Заменик министра одбране Републике Јерменије Давид Пахчанјан и заменик начелника Управе за политику одбране Министарства одбране Републике Јерменије Сергеј Абрамјан посетили су Војномедицинску академију.

Детаљније

Potencijali saradnje sa Japanom.JPG

Потенцијали сарадње са Јапаном

19.06.2017

Амбасадор Јапана у Београду Ђуићи Такахара (Juichi Takahara) са сарадницима посетио је Војномедицинску академију у циљу успостављања сарадње на пољу истраживања, иновација и примене савремених технологија у медицини.

Детаљније

Radna grupa Norveska-Srbija.jpg

О наставку војномедицинске сарадње са Краљевином Норвешком

09.06.2017

Састанак Заједничке радне групе и управног одбора у оквиру војномедицинске сарадње Краљевине Норвешке и Републике Србије одржан је на Војномедицинској академији.

Детаљније

OS Poljska.jpg

Могућности војноздравствене сарадње са Пољском

09.06.2017

Начелник санитетске службе Оружаних снага Пољске бригадни генерал Станислав Жмуд посетио је Војномедицинску академију.

Детаљније

Transfuziolozi iz Slovenije.jpg

Трансфузиолози из Словеније у посети ВМА

08.06.2017

Пет представница Завода за трансфузијску медицину из Љубљане, Република Словенија на челу са стручном директорком др мед. Полонцом Мали посетиле су Институт за трансфузиологију и хемобиологију Војномедицинске академије.

Детаљније

NG Ohajo 062017.jpg

Командант Националне Гарде Охајо на ВМА

07.06.2017

Командант Националне Гарде Охајо генерал мајор Марк Бартман, који са сарадницима борави у посети Министарству одбране Републике Србије, састао се са представницима војног здравства на Војномедицинској академији.

Детаљније

Delegacija Nigerije.jpg

Посета Одбрамбеног колеџа националне одбране Нигерије

23.05.2017

Полазници Одбрамбеног колеџа националне одбране Савезне Републике Нигерије, на челу са бригадним генералом Бакареом Адеколом Рахимом (Bakare Adekola Raheem), који бораве у студијској посети Републици Србији, посетили су Војномедицинску академију (ВМА).

Детаљније

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас