42nd_ICMM_Congress.jpg

Делегација ВМА на светском конгресу војне медицине

29.11.2017

Делегација Управе за војно здравство Министарства одбране у саставу заступника начелника Војномедицинске академије пуковника проф. др Мирослава Вукосављевића и начелнице Националног центра за контролу тровања ВМА проф. др Славице Вучинић, учествовала је на 42. светском конгресу војне медицине.

Детаљније

NC GS OS Rumunije.jpg

Начелник Генералштаба ОС Румуније на ВМА

09.11.2017

Начелник Генералштаба Оружаних снага Румуније генерал Николае-Јонел Ћиука, који са делегацијом борави у посети Министарству одбране и Војсци Србије, посетио је Војномедицинску академију.

Детаљније

Slovenija102017.jpg

О лечењу хроничних рана са словеначким лекарима

23.10.2017

Здравствени радници из Републике Словеније у циљу размене искуства из области лечења хроничних рана боравили су у стручној посети Војномедицинској академији.

Детаљније

Ambasador Koreje posetio Vojnomedicinsku akademiju.JPG

Амбасадор Кореје посетио Војномедицинску академију

20.10.2017

Амбасадор Републике Кореје у Београду Деђонг Ју (Dae Jong Yoo) са сарадницима посетио је Војномедицинску академију у циљу упознавања са организацијом, радом и међународним активностима ове установе.

Детаљније

Završen međunarodni kurs vojne medicine.JPG

Завршен међународни курс војне медицине

20.10.2017

Свечана додела сертификата поводом завршетка међународног курса намењеног припадницима санитетских одељења Министарства одбране и Војске Србије у организацији мобилног тима NATO центра за изузетност у области војне медицине из Будимпеште, Република Мађарска, одржана је на Војномедицинској академији.

Детаљније

Studenti iz Evrope.jpg

Традиционална посета студената из Европе

18.10.2017

Ученице завршних разреда струковних медицинских школа из Шпаније и Швајцарске боравиле су у посети Војномедицинској академији као наставној бази Европске мреже високих школа за образовање медицинских сестара (European Nursing Module Network - ENM).

Детаљније

Shanghai.jpg

Наставак сарадње у области традиционалне кинеске медицине

13.10.2017

Трочлана делегација Универзитета традиционалне кинеске медицине из Шангаја, Народна Република Кина на челу са директором Сју Ђиангуангом, посетила је Војномедицинску академију.

Детаљније

Dermatolozi VMA u Makedoniji.jpg

Дерматолози ВМА на конгресу у Македонији

11.10.2017

Дерматолози Војномедицинске академије предвођени начелницом Клинике за кожне и полне болести ВМА проф. др Лидијом Кандолф Секуловић, учествовали су на Шестом конгресу дерматовенеролога Македоније одржаном од 27. до 30. септембра 2017. године у Охриду.

Детаљније

Zatvaranje BKVM-1.jpg

Сумирани утисци 22. конгреса војне медицине

02.10.2017

Научни део програма 22. конгреса Балканског комитета војне медицине (БКВМ) завршен је свечаном церемонијом у Београду, док је 41. постконгресни састанак, на којем се традиционално сумирају утисци квалитета научних радова и напретка сарадње земаља чланица, одржан на Војномедицинској академији.

Детаљније

22bkvm-2.JPG

Отворен 22. конгрес Балканског комитета војне медицине

26.09.2017

Двадесет други конгрес Балканског комитета војне медицине отворен је у хотелу „Crowne Plaza” у Београду и трајаће до 28. септембра. На том скупу, поред Србије, учествују представници Албаније, Бугарске, Грчке, Румуније и Турске. ​

Детаљније

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас