Sastanak Kina 012017.jpg

Кинеска делегација у посети ВМА

12.01.2017

Делегација Министарства трговине Народне Републике (НР) Кине и Економско-трговинског одељења Амбасаде НР Кине, на челу са господином Ђиа Ђинлонгом посетила је Војномедицинску академију.

Детаљније

Kurs ratna hirurgija UK.jpg

Курс за британске војне лекаре одржан на ВМА

20.12.2016

Курс ратне хирургије и токсикологије намењен припадницима Оружаних снага Уједињеног Краљевства одржан је на Војномедицинској академији од 13. до 16. децембра 2016. године.

Детаљније

Hirurzi VMA na medjunarodnom sastanku.jpg

Хирурзи ВМА на међународном састанку

05.12.2016

Чланови тима Клинике за општу хирургију ВМА учествовали су на XI заједничком састанку хирурга у организацији Удружења хирурга Румуније и Хируршке секције Српског лекарског друштва одржаном од 24. до 26. новембра 2016. године у Крајови, Румунија.

Детаљније

Потписивање Уговора о донацији на ВМА

01.12.2016

На Војномедицинској академији, у присуству државног секретара Ненада Нерића и амбасадора САД у Београду Кајла Ската, данас је потписан Уговор о донацији у оквиру пројекта превенције и контроле ХИВ/АИДС.

Детаљније

Delegacija VMA u poseti AR Egipat.jpg

Делегација ВМА у посети АР Египат

22.11.2016

Декан Медицинског факултета Војномедицинске академије Универзитета одбране у Београду пуковник проф. др Небојша Јовић и помоћник начелника ВМА пуковник проф. др Радован Чеканац боравили су у посети Управи за војно здравство Оружаних снага Арапске Републике Египат.

Детаљније

O nastavku saradnje sa VB.jpg

О наставку сарадње са Великом Британијом

22.11.2016

Начелник Сектора за школовање и научноистраживачки рад ВМА пуковник др Мирослав Броћић са сарадницима састао се данас са петочланом делегацијом Друге медицинске бригаде Уједињеног Краљевства коју је предводио потпуковник Дејвид Вилсон.

Детаљније

Kongres reumatologa SAD-1.jpg

Представник ВМА на конгресу реуматолога

21.11.2016

На америчком Конгресу реуматолога одржаном од 11. до 16. новембра 2016. године у Вашингтону, Сједињене Америчке Државе, Војномедицинску академију представљала је др Горица Ристић из Клинике за реуматологију ВМА.

Детаљније

Kreger1.jpg

Светски стручњак у области трансплантације матичних ћелија гостујући професор ВМА

18.11.2016

Медицински директор Одељења за трансплантацију матичних ћелија Универзитетске болнице Хамбург-Епендорф (Немачка) професор др Николаус Крегер (Nicolaus Kröger) проглашен је гостујућим професором Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране у Београду током симпозијума Клинике за хематологију ВМА.

Детаљније

OS Belorusije.jpg

Начелник Генералштаба ОС Белорусије на ВМА

10.11.2016

Начелник Генералштаба Оружаних снага Белорусије генерал-мајор Олег Алексејевич Белокоњев, који са делегацијом борави у службеној посети Републици Србији, посетио је Војномедицинску академију.

Детаљније

Azerbejdzan.jpg

Делегација ВМА у посети војном здравству Азербејџана

03.11.2016

Заменик начелника ВМА пуковник проф. др Драган Динчић и декан Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране у Београду пуковник проф. др Небојша Јовић боравили су у посети Управи за војно здравство Републике Азербејџан.

Детаљније

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас