Zahvalnice-zma.jpg

Додељене захвалнице поводом заједничког медицинског ангажовања

19.10.2016

Додела захвалница за подршку и помоћ у реализацији заједничког ангажовања медицинских тимова Министарства одбране, Војске Србије и Националне гарде Охаја на територији Пчињског управног округа, одржана је 11. октобра 2016. године у сали Дома Војске у Врању.

Детаљније

Studenti102016_1.jpg

Студенти из Европе у посети ВМА

13.10.2016

Студенткиње из Швајцарске и Шпаније посетиле су Војномедицинску академију у оквиру међународне размене студената високих струковних школа за медицинске сестре и бабице земаља Европе.

Детаљније

Potpisan memorandum o saradnji u prevenciji kancera sa EK OS SAD-1.JPG

Потписан меморандум о сарадњи у превенцији канцера са ЕК ОС САД

26.09.2016

Заменик начелника Управе за војно здравство пуковник др Угљеша Јовичић и главни хирург Европске команде Оружаних снага Сједињених Америчких Држава (ЕК ОС САД) пуковник др Роналд Е. Смит (Ronald E. Smith) потписали су „Меморандум о разумевању у вези лечења канцера“ данас, 26. септембра 2016. године на Војномедицинској академији.

Детаљније

Ratna hirurgija Austrija.jpg

"Ратна хирургија и токсикологија" за представнике аустријског војног санитета

21.09.2016

Дводневни семинар на тему "Ратна хирургија и токсикологија", који је организован за представнике војног санитета Оружаних снага Аустрије, завршен је данас на Војномедицинској академији.

Детаљније

ZMA.jpg

Анализа заједничког медицинског ангажовања припадника МО и ВС и Националне гарде Охаја

16.09.2016

На Војномедицинског академији данас је одржана анализа на којој су изнете оцене и утисци о заједничком медицинском ангажовању припадника Министарства одбране, Војске Србије и Националне гарде Охаја на територији Пчињског управног округа.

Детаљније

Nacelnik_Generalstaba_Angole1.JPG

Начелник Генералштаба Анголе посетио ВМА

12.09.2016

У оквиру званичне посете делегације Републике Анголе, начелник Генералштаба Оружаних снага Републике Анголе генерал Жералд Сашипенго Нунда са делегацијом посетио је Војномедицинску академију у Београду.

Детаљније

Delegacija BiH.JPG

Начелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ посетио ВМА

07.09.2016

Заменик начелника Војномедицинске академије пуковник проф. др Драган Динчић састао се данас са начелником Заједничког штаба Оружаних снага Босне и Херцеговине генерал-пуковником Антом Јелечом.

Детаљније

SnSl_Angola1.jpg

Сарадња у области војне медицине са Анголом

05.09.2016

Заменик начелника Санитетске службе Оружаних снага Анголе бригадни генерал Хозе Белхиор Да Силва, у оквиру посете Управи за војно здравство Министарства одбране, посетио је и Војномедицинску академију.

Детаљније

503.jpg

Почиње заједничко медицинско ангажовање у општинама Прешево и Бујановац

03.09.2016

Хуманитарна асистенција мешовитих медицинских тимова Војскe Србије и Националнe гарде Охаја почиње у уторак, 6. септембра, на територији Пчињског управног округа.

Детаљније

Kineska delegacija.jpg

Кинеска делегација на ВМА

02.09.2016

Шесточлана делегација Народноослободилачке армије Кине на челу са начелником Одељења за командовање Академије за хемијску одбрану старијим пуковником Ванг Шишенгом посетила је Војномедицинску академију.

Детаљније

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас