Zatvaranje BKVM-1.jpg

Сумирани утисци 22. конгреса војне медицине

02.10.2017

Научни део програма 22. конгреса Балканског комитета војне медицине (БКВМ) завршен је свечаном церемонијом у Београду, док је 41. постконгресни састанак, на којем се традиционално сумирају утисци квалитета научних радова и напретка сарадње земаља чланица, одржан на Војномедицинској академији.

Детаљније

22bkvm-2.JPG

Отворен 22. конгрес Балканског комитета војне медицине

26.09.2017

Двадесет други конгрес Балканског комитета војне медицине отворен је у хотелу „Crowne Plaza” у Београду и трајаће до 28. септембра. На том скупу, поред Србије, учествују представници Албаније, Бугарске, Грчке, Румуније и Турске. ​

Детаљније

Paula Vaninen 1.jpg

Међународна сарадња Националног центра за контролу тровања ВМА

17.08.2017

Директорка Института Верифин Универзитета у Хелсинкију проф. Паула Ванинен (Paula Vanninen), боравила је у посети Националном центру за контролу тровања Војномедицинске академије.

Детаљније

Ceski kadeti 082017.jpg

Чешки кадети на Медицинском факултету ВМА

08.08.2017

Кадети четврте године Факултета медицинских наука Универзитета одбране Чешке Републике, у склопу редовне праксе размене кадета, бораве у посети Медицинском факултету Војномедицинске академије (МФ ВМА) Универзитета одбране у Београду у периоду од 6. августа до 1. септембра 2017. године.

Детаљније

Lekari VMA na kursu TKM.jpg

Лекари ВМА учесници међународног курса у Шангају

08.08.2017

Три лекара Клинике за физикалну медицину и рехабилитацију Војномедицинске академије, доц. др Зорица Брдарески, ппук. др Дејан Илић и др Маја Павловић, учествовали су на међународном курсу акупунктуре и традиционалне кинеске медицине одржаном од 14. до 21. јула 2017. године у Шангају, Народна Република Кина.

Детаљније

Saber Guardian 2017.jpg

Висок ниво стручности приказан на вежби "Saber Guardian 17 - MASCAL"

18.07.2017

У војној авио бази "Mihail Kogalniceanu" у Румунији, учесници вежбе "Saber Guardian 17 - MASCAL", међу којима се налазе и припадници Управе за војно здравство Министарства одбране, током претходних седам дана били су у прилици да прикажу достигнути ниво оспособљености у пружању медицинске помоћи становништву у кризним ситуацијама.

Детаљније

OS Bundesver.jpg

Сарадња са немачким токсиколозима

18.07.2017

Двочлана делегација санитетске службе Оружаних снага Бундесвера предвођена потпуковником Тимом Вилијем у посети је Националном центру за контролу тровања (НЦКТ) Војномедицинске академије.

Детаљније

Konf_Ohajo.jpg

Припреме за трилатерално медицинско ангажовање

10.07.2017

Петочлана делегација Управе за војно здравство Министарства одбране учествовала је на Главној планској конференцији поводом предстојећег заједничког медицинског ангажовања припадника Министарства одбране и Војске Србије, Националне гарде Охаја и Оружаних снага Републике Анголе.

Детаљније

Zamenik_MO_Jermenije.jpg

Делегација Републике Јерменије посетила ВМА

30.06.2017

Заменик министра одбране Републике Јерменије Давид Пахчанјан и заменик начелника Управе за политику одбране Министарства одбране Републике Јерменије Сергеј Абрамјан посетили су Војномедицинску академију.

Детаљније

Potencijali saradnje sa Japanom.JPG

Потенцијали сарадње са Јапаном

19.06.2017

Амбасадор Јапана у Београду Ђуићи Такахара (Juichi Takahara) са сарадницима посетио је Војномедицинску академију у циљу успостављања сарадње на пољу истраживања, иновација и примене савремених технологија у медицини.

Детаљније

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас