Paula Vaninen 1.jpg

Међународна сарадња Националног центра за контролу тровања ВМА

17.08.2017

Директорка Института Верифин Универзитета у Хелсинкију проф. Паула Ванинен (Paula Vanninen), боравила је у посети Националном центру за контролу тровања Војномедицинске академије.

Детаљније

Ceski kadeti 082017.jpg

Чешки кадети на Медицинском факултету ВМА

08.08.2017

Кадети четврте године Факултета медицинских наука Универзитета одбране Чешке Републике, у склопу редовне праксе размене кадета, бораве у посети Медицинском факултету Војномедицинске академије (МФ ВМА) Универзитета одбране у Београду у периоду од 6. августа до 1. септембра 2017. године.

Детаљније

Lekari VMA na kursu TKM.jpg

Лекари ВМА учесници међународног курса у Шангају

08.08.2017

Три лекара Клинике за физикалну медицину и рехабилитацију Војномедицинске академије, доц. др Зорица Брдарески, ппук. др Дејан Илић и др Маја Павловић, учествовали су на међународном курсу акупунктуре и традиционалне кинеске медицине одржаном од 14. до 21. јула 2017. године у Шангају, Народна Република Кина.

Детаљније

Saber Guardian 2017.jpg

Висок ниво стручности приказан на вежби "Saber Guardian 17 - MASCAL"

18.07.2017

У војној авио бази "Mihail Kogalniceanu" у Румунији, учесници вежбе "Saber Guardian 17 - MASCAL", међу којима се налазе и припадници Управе за војно здравство Министарства одбране, током претходних седам дана били су у прилици да прикажу достигнути ниво оспособљености у пружању медицинске помоћи становништву у кризним ситуацијама.

Детаљније

OS Bundesver.jpg

Сарадња са немачким токсиколозима

18.07.2017

Двочлана делегација санитетске службе Оружаних снага Бундесвера предвођена потпуковником Тимом Вилијем у посети је Националном центру за контролу тровања (НЦКТ) Војномедицинске академије.

Детаљније

Konf_Ohajo.jpg

Припреме за трилатерално медицинско ангажовање

10.07.2017

Петочлана делегација Управе за војно здравство Министарства одбране учествовала је на Главној планској конференцији поводом предстојећег заједничког медицинског ангажовања припадника Министарства одбране и Војске Србије, Националне гарде Охаја и Оружаних снага Републике Анголе.

Детаљније

Zamenik_MO_Jermenije.jpg

Делегација Републике Јерменије посетила ВМА

30.06.2017

Заменик министра одбране Републике Јерменије Давид Пахчанјан и заменик начелника Управе за политику одбране Министарства одбране Републике Јерменије Сергеј Абрамјан посетили су Војномедицинску академију.

Детаљније

Potencijali saradnje sa Japanom.JPG

Потенцијали сарадње са Јапаном

19.06.2017

Амбасадор Јапана у Београду Ђуићи Такахара (Juichi Takahara) са сарадницима посетио је Војномедицинску академију у циљу успостављања сарадње на пољу истраживања, иновација и примене савремених технологија у медицини.

Детаљније

Radna grupa Norveska-Srbija.jpg

О наставку војномедицинске сарадње са Краљевином Норвешком

09.06.2017

Састанак Заједничке радне групе и управног одбора у оквиру војномедицинске сарадње Краљевине Норвешке и Републике Србије одржан је на Војномедицинској академији.

Детаљније

OS Poljska.jpg

Могућности војноздравствене сарадње са Пољском

09.06.2017

Начелник санитетске службе Оружаних снага Пољске бригадни генерал Станислав Жмуд посетио је Војномедицинску академију.

Детаљније

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас